Toplantıya Saadet Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı ve Konya Milletvekili Abdülkadir Karaduman'ın yanı sıra; Saadet Partisi Konya İl Kadın Kolları Başkanı Fazilet Bütüner, başkan yardımcıları, ilçe kadın kolları başkanları ve çok sayıda partili kadın katıldı. Milletvekili Karaduman, ülke gündemine dair değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'deki asıl problemlerin gündem olmadığını ve konuşulmadığını söyleyerek, konuşmasına başlayan Saadet Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı ve Konya Milletvekili Abdülkadir Karaduman, “Türkiye'nin bugün en önemli meselesi saraya giden CHP'li olmuştur. İkinci sırada başörtülülere münferit bir şekilde gerçekleştiren saldırılar, üçüncüsü ise bir erken seçimin yapılıp, yapılmayacağı olmuştur” dedi. “O kadar sıkıntı varken, konuşulan bu meselelerinin hiç birinin insanımıza katkı sağlayacak bir yanı yoktur. Bu meseleler, incir çekirdeğini bile doldurmaz” dedi.

Bütün zulümlerin temelinde hakkı, adaleti üstün tutan değil; gücü, çıkarı ve ayrıcalığı üstün tutan bir anlayışın yattığını da dile getiren Karaduman, servetin ve mevcut üretimin yeryüzündeki insanlara adil şekilde dağıtılması değil, sadece belirli gruplara dağıtıldığı adaletsiz bir düzenin esas alındığını ifade etti. Nüfus artışının azaltılmak istenildiği bir dönemden geçildiğini kaydeden Karaduman, “Bugün boşanmaların Türkiye'de artmasının önündeki en önemli sebep, nüfus artışını engellemektir. Türkiye'de evlenmeler ne kadar zorlaştırıldıysa, boşanmalar da o kadar kolaylaştırılmıştır. Bu, sadece dini kuralları ve ahlaki değerleri yozlaştırmak için planlanmamış; ayrıca nüfusu ve gıdayı kontrol altına almak için de planlanmış bir hadisedir. Bugün sözleşmelerin altında yatan en önemli hakikat bundan ibarettir. Evlilikler ortadan kalkarken, boşanmalar artarken, Türkiye'de erkeklerin evlenme yaşı 28 yaşına kadar yükselmişken tüm bunların altında yatan en önemli neden nüfusun ve gıdanın kontrol altına alınmasıdır. Aileyi güçlendirecek, aile kurmanın önemine vurgu yapacak bir ortamı dizayn etmek bizim en önemli mesuliyetlerimizin başında gelecektir” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim