Konya Minibüscüler ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası'nın olağan genel kurulu gerçekleştirildi. Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği binasının altında bulunan Cemo Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen genel kurulda, tek liste ile seçime gidildi. Mevcut başkan Muharrem Karabacak, tekrardan başkan seçildi. Düzenlenen genel kurulda Başkan Muharrem Karabacak ve yönetim kurulu adına okunan faaliyet raporunda, oda yönetiminin yaptıkları faaliyetler hakkında bilgiler verildi. Sorunların çözülmesi için başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmelerin yapıldığının söylendiği raporda, minibüs aracı tanımlamasının da değiştirildiği belirtildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal ile şehrin toplu ulaşım sorunlarına ilişkin toplantılar gerçekleştirildiği de söylenen raporda, toplu ulaşımın kesintiye uğramaması için yapılacaklar konusunda çözümler arandığı ifade edildi. Kentin trafik güvenliği noktasında araç sahipleri, şoförler, yolcular ve esnafları kapsayan anket çalışması yapıldığını aktaran raporda, sorunların çözümü için yapılan anketin Türkiye'de ilk olma özelliği taşıdığı vurgulandı. Odanın teknolojiyi daha yakından takip ettiği dile getirilen raporda, dolmuşların trafikte nerede olduğunun görüldüğü bir sistemin hayata geçirildiği belirtildi. Okul servislerinin, okulların yılsonu faaliyetleri için şehir merkezinin dışına çıkma yasağının kaldırıldığının belirtildiği faaliyet raporunda, standartların da yükseldiğine dikkat çekildi.

Okunan faaliyet ve denetim raporlarından sonra konuşma yapan Konya Minibüscüler ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası Başkanı Muharrem Karabacak, uzakları yakın etme anlayışı ile hizmetlerini gerçekleştirdiklerini söyledi. Sorunların çözümü için yetkili bakanlıklar ile görüşmeler yaptıklarını belirten Karabacak, her görüşmede minibüscü esnafının menfaatlerinin ön planda tutulduğunu dile getirerek, günü kurtarmak adına değil, yarınları teminat altına almak için çalışmalarını yürüttüklerini ifade etti. Hizmet bayrağını aldıkları günkünden daha yukarıya çıkarmak için çalıştıklarını söyleyen Karabacak, minibüscü esnafının parmakla gösterilir hale geldiğini belirtti. Karabacak, yeni dönemde de yaptıkları hizmetlere hız kesmeden devam edeceklerini ifade ederek, hizmetlerin gerçekleştirilmesinde kendilerine destek olan herkese teşekkür etti. Konuşmaların ardından gerçekleştirilen ve tek aday ile gidilen seçimde Muharrem Karabacak tekrardan başkan seçildi. Muharrem Karabacak'ın başkanlığını yaptığı yeni yönetim kurulu ise şu isimlerden oluşuyor: Yusuf Bağcı, Mustafa Gültekin, Mustafa Oğuz, İbrahim Güçlü, Sıtkı Özgüç, Mehmet Özcan Çalıkuşu.

MUSTAFA ÖZÇELİK

Editör: TE Bilişim