Sabah Gazetesi Yazarı Yavuz Donat, dünkü köşe yazısında Konya'yı yazdı. Konya ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile ilgili dikkat çeken açıklamalar yapan Donat, Başkan Altay'la yaptığı görüşmenin de ayrıntılarını paylaştı. Konya'daki gözlemlerini okuyucuyla paylaşan Donat, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile görüşmesini de köşesine taşıdı. Altay'ın başkan olduktan sonra ilk olarak Ankara'da Konya'nın yetiştirdiği siyasetçilerden Mehmet Keçeciler'i ziyaret ederek tavsiyelerini aldığını da yazan Donat, Keçeciler'in Başkan Altay'a olan tavsiyeni dört maddede sıraladı. Donat bu tavsiyeleri, "İmar planı ile fazla oynama, Vatandaşı kucakla,  Kapın açık olsun, Konya'ya hizmet etmek herkese nasip olmaz, bunu hiç unutma" olarak paylaştı. 

şeklinde sıraladı.

İŞTE BELEDİYECİLİK

Donat yazısında Konya'dan övgüyle bahsetti. "İşte Belediyecilik" diyen Donat,  "Mevlana Kültür Merkezi... Zafer Meydanı... Bedesten...Atatürk Evi... Etnoğrafya Müzesi... Larende Caddesi...Kelebek Vadisi... Turgut Özal'ın, Vecdi Gönül'ün okuduğu Gazi Lisesi...

Meram... Şerafettin Camii...Adnan Özkaymak'la birlikte şehri gezdik.

Tertemiz. İşte belediyecilik" ifadelerini kullandı. 

SİLLE'YE ÖZEL PARANTEZ

Donat yazısında Sille'ye özel bir parantez açtı. Sille'nin 5 bin yıllık tarihine vurgu yapan Donat, "Sille. Roma, Bizans, Selçuklu, Osmanlı mirası, 5 bin yıllık yerleşim yeri.

Şehrin bitişiği... Sille Mahallesi. Camiler... Köprüler... Hamamlar... Aya Elena Kilisesi.

Eski evler restore edilmiş. Sille... Şimdi bir turizm merkezi" ifadelerini kullandı. 

DOĞRU ADAY!

Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nde doğru bir tercih olarak aday gösterilmesine dikkat çeken Donat,  "Doğru Aday... Yüksek Oy...

Uğur İbrahim Altay... İki dönem "Metropol ilçe" Selçuklu'nun Belediye Başkanlığı'nı yaptı.

Sille bugün "Turizme kazandırıldıysa..." Onun eseri. Kongre Merkezi... Otizmli Çocuklar Merkezi... Hizmetleri saymakla bitmez. Sürekli halkın içindeydi. Sonuç: Uğur İbrahim Altay "Büyükşehir Belediye Başkan adayı" idi. "Yüzde 70.53" oyla seçildi" şeklinde konuştu. 

KEÇECİKLERDEN ÖĞÜT

Başkan Altay'la yaptığı görüşmeden çıkan ayrıntıları da paylaşan Donat, Başkan Altay'ın seçimi kazandıktan sonra yaptığı Ankara ziyaretine değindi. Donat, "Uğur İbrahim Altay Büyükşehir seçimini kazanınca Ankara'ya gitmiş... Mehmet Keçeciler'i ziyaret etmiş.

Keçeciler... Eski Konya Belediye Başkanı... Eski milletvekili... Eski bakan... "Konya'nın yetiştirdiği bir değer." Altay "Abi" demiş: "Bana tavsiyeleriniz neler?" Keçeciler "4 şey" söylemiş: İmar planı ile fazla oynama,  Vatandaşı kucakla, Kapın açık olsun, Konya'ya hizmet etmek herkese nasip olmaz, bunu hiç unutma." 

BÜYÜK AŞK

Helvacızade Yönetim Kurulu Üyesi Tahir Büyükhelvacıgil'le yaptığı görüşmeye de yer veren Donat, "Tahir Büyükhelvacıgil...Sanayici...Sanayi Odası Meclis Başkanı. "Konya nasıl?...

Sanayi nasıl" dedik. Tahir Bey'in yanıtı: Seçim bitti... Yeni bir atılım süreci başlamalı...

Yatırım aşkı canlanmalı" paylaşımında bulundu.  

GÖZÜN AYDIN KONYA

Donat, Konya'da yaptığı ziyarette öne çıkan ve Konya'nın en çok istediği projenin metro olduğuna da değindi. Bu isteğin hem Başkan Altay'ın hem de Konyalı vatandaşların isteği olduğunu anlatan Donat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Konya mitinginde metro sözünü verdiğini hatırlatarak, "Metro ya gelecek, ya da gelecek... Başka yolu yok" dedi. 

ONUR KALKAN

Editör: TE Bilişim