Beyşehir ilçesinde, sulama kanalına düşerek yaralanan ineği Beyşehir Belediyesi ekipleri bulunduğu yerden kurtardı. Sulama kanala düşen inek, yürütülen uzun uğraşların ardından Belediyeye ait bir iş makinesinin kepçesi ile bulunduğu yerden kurtarılarak sahibine teslim edildi.

Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Bekdemir Mahallesi, Gembil yanı mevkisinden geçen sulama kanalına bir ineğin düştüğü ihbarının yapılması üzerine adrese Beyşehir Belediyesi Zabıtası ile Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi.

Suyla dolu kanalın yaklaşık 3 metre aşağısına düşerek yaralanan ve takıldığı bir ağacın kenarında hareketsiz kalan ineği kurtarmak isteyen hayvan sahibi ve yakınları bunda başarılı olamayınca ilgili kurumlardan yardım istedi.

Adrese gelen zabıta ve itfaiye ekipleri, vatandaşların da yardımıyla ineğin boynuzuna bir ip bağlayarak insan gücüyle yukarıya doğru çekmek istedi. Ancak, uzun çabalara rağmen yerinden hareket ettirilemeyen inek bulunduğu yerden bir türlü çıkarılamadı. Bunun üzerine Beyşehir Belediyesi’nden bir iş makinesi talebinde bulunuldu. Belirtilen yere gelen Fen İşleri Müdürlüğü’ne ait iş makinesinin kepçesine bağlanan urganın diğer ucu da hayvanın boynuzuna geçirildi. Bu şekilde havaya kaldırılarak yukarıya doğru çekilen inek bulunduğu yerden çıkarılarak hayvan sahibine teslim edildi.

Hayvan sahibi Hüseyin Baş ineğinin kurtarılmasından dolayı yaşadığı sevinci dile getirirken Beyşehir Belediyesi ve kurtarma operasyonuna katkı sunan emeği geçen tüm ekiplere teşekkür etti.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim