Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Konya İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Gökhan Darılmaz, "Yemek saatleri dışında hastanelerimize gelen hasta ve yakınlarının yaşadıkları mağduriyeti gidermek adına böyle bir uygulamayı hayata geçirdik. Bütün vatandaşlarımızın maddi durumu dışarıdan yemek getirtmeye imkan vermiyor ve dönem dönem sıkıntılar meydana geliyordu. Bu uygulama ile artık böyle bir sıkıntı hastanelerimizde yaşanmayacak " dedi.

'24 saat sıcak çorba' hizmetinin ilk olarak Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Ereğli Devlet Hastanesi'nde hayata geçirildiğini ve uygulamadan hasta ve yakınlarının son derece memnun kaldıklarını belirten Darılmaz, "Yatan hastalarını yalnız bırakmak istemeyen refakatçilerimize ve onlara gece gündüz demeden fedakarca hizmet eden tüm personelimize hastanelerimiz, elinden gelenin en iyisini sunma gayreti içerisinde olacak ve verilen sağlık hizmeti kalitesini en üst seviyeye çıkartmak için yeniliklerine ara vermeden devam edeceklerdir" dedi.

Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdürü Adil Koyuncu'da yaptığı açıklamada, "Hastanemizde otelcilik hizmetleri çerçevesinde yatan hastalarımız için 24 saat sıcak çorba hizmetine başlanmıştır. Yemek saati dışındaki zamanlardaki ihtiyaçlara cevap vermek için başlatılan uygulamadan faydalanabilmek için ilgili servis hemşiresine başvurulması yeterlidir" diye konuştu.

Ereğli Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. M. Çağrı Ağır'da, Konya'da 24 saat sıcak çorba ikramını uygulayan ilk ilçe hastanesi olmalarının kendileri için sevindirici olduğunu belirterek, "Bizler hasta ve refakatçilerin memnuniyetinin yanı sıra çalışanlarımızın memnuniyetini de göz önünde bulunduruyoruz. Yoğun ve stresli iş temposunun yanında hastane çalışanlarımızı bir nebze de olsa rahatlatmak için ikram edilen sıcak çorba hizmetinden personellerimiz de oldukça memnun" ifadelerini kullandı.

24 saat sıcak çorba hizmetinden faydalanan hasta yakınları da uygulama ile ilgili olarak, "Gece yarısı hastamız uyanıp karnım acıktı diyor. Böyle bir durumda önceden kendi evimizden getirdiğimiz ev yemeklerini veriyorduk, ancak onlar da soğuk oluyordu. Artık ne zaman istersek sıcak çorba bulabiliyoruz. Bu uygulamayı başlatanlardan Allah razı olsun" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim