Etkinliğe Konya’da yaşayan Kahramanmaraşlılar katılarak, hasret giderdiler.

Etkinliğe KONMARDER Başkanı Ömer Cücük,  yönetim kurulu üyeleri ve Dernek kurucu Başkanı Sadi Güneş’in yanı sıra,KahramanmaraşlıEğitim Bir-Sen Konya İl Başkan Yardımcısı Galip Kaynar, NEÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Yıldırım,Yusuf İzzettin Horasanlı Okul Müdürü Uğur Erzurum, Doç. Dr. İbrahim Eryaman, Tedem Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Teoman Yılmaz ile Kahramanmaraşlılar katıldı. Kahramanmaraş’ın kurtuluşunda şehit olanlar ve Afrinde şehit olan askerlerimiz için Saygı duruşu yapılarak İstiklal Marşı okundu. Akabinde şehitlerimiz için Kuranı Kerim okunarak dua edildi.  

KONMARDER Başkanı Ömer Cücük açılış konuşmasında Kurtuluş Günü etkinliğine katılanlara teşekkür ederek, “Kahramanmaraş’ın 12 Şubat Kurtuluş günü etkinliğimize Hoş geldiniz. Şairin de ifade ettiği gibi, Maraş Türkiye’nin kalem kaşıdır. Maraş Türkiye’nin köşe taşıdır. Maraş tarihleri inşa ettiren Koca Sinanların ustabaşıdır. Yaklaşık bir asır önce Anadolu’nun kurtuluş fitilinin ateşlendiği bugün 98. yılını kutladığımız istiklalden-istikbale giden yolu açan tüm kahraman ecdadımızı rahmetle, minnetle, şükranla yad ediyoruz.   Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Kuvayi-Milliye ruhuyla Maraş'ta başlayan kurtuluş ateşi Anadolu’nun dört bir tarafına hızla yayılmıştı. 'Bugün namus günüdür' diyerek ilk kurşunu atan Sütçü İmam'ın, 'Kalesinde düşman bayrağı dalgalanırken Cuma namazı kılınmaz çünkü özgür değiliz' diyen Rıdvan Hoca'nın, Kuva-yı Milliye lideri Çerkez Arslan beylerin ve birbirinden değerli kahramanlarımızı hatırlama günüdür. Bugün 98 yıl önce kadınıyla erkeğiyle yaşlısıyla genciyle ‘Maraş bize mezar olmadan düşmana Gülizar olamaz demişse, bu millet bugün Afrin'de Münbiç’te âlemlere Nizam verme ülküsü hedefimiz Allah rızasını kazanmak diyerek Kızıl Elma hedefiyle Türk İslam âleminin adalet ve huzurunu dünyanın bütün engellemelerine rağmen getireceğimizin bir göstergesidir. Bugün bizlere düşen canları pahasına bu torakları vatan yapan ecdadımızın emanetine sahip çıkmaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de ifade ettiği gibi ‘Hiçbir şeye muhtaç değiliz yalnızca tek bir şeye ihtiyacımız var.  O da çok çalışmaktır.' Sözlerime son verirken, hepinize ayrı ayrı teşekkür eder saygılar sunarım. Bayramınız kutlu olsun” dedi. 

NEÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Yıldırım da “Birlik ve beraberliğimizi güçlendirdiğimiz sürece üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir bela yoktur.  İslam’ın ön iki şartı vardır. Hür ve akıl baliğ olmaktır. Hürriyetimizi ve aklımızı bir başkasına verirsek belalardan kurtulamayız. İslam sizi muhatap almaz. Müslümanlığı doğru yaşayacaksak Kuran ve peygamberimiz bize yeter. Dinimiz varken cemaat ve tarikat gerekmez. Devletimize milletimize şu günlerde sahip çıkalım. Birliğimizi ve dirliğimizi güçlendirerek birbirimize sarılalım.  Kahramanmaraşlıların bütünlüğü Türkiye’ye örnek olsun” diye konuştu.  Etkinliğin sunucusu Süleyman Karagöz’ün okuduğu şiirden sonra Doç. Dr. İbrahim Eryaman’a derneğe yapmış olduğu desteklerinden dolayı plaket verildi. Etkinlik yemek ikramıyla sona erdi.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim