Konya’da havaların ısınmasıyla birlikte park, bahçe ve piknik alanları doldu taştı. Hafta sonunu fırsat bilen vatandaşlar şehrin bunaltıcı havasından kaçarak kendilerini serin yerlere attı. 

Hava sıcaklığının artmasıyla birlikte Konyalı piknikçiler sezonu açtı. Birlik Parkı, Karatay Şehir Parkı, Karaaslan Parkı gibi birçok yere pikniğe  giden vatandaşlar  aileler ve arkadaşları  ile birlikte piknik alanlarını doldurarak mangal yaktı, semaverde çay pişirerek ısınan havanın keyfini çıkardı. Heyecanın ve gururun yaşandığı mekan ise Türk Yıldızları Parkı oldu.

Türk Hava Kuvvetleri'nin göz bebeği Türk Yıldızları ve Solo Türk, Türkiye'nin havacılık temalı en büyük parkı olan Türk Yıldızları Parkı'nda nefes kesen bir gösteri düzenledi. On binlerce Konyalının heyecanla izlediği programa katılan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Türk Yıldızları ve Solo Türk'ün Konya'nın markası haline geldiğini belirterek, dünyanın dört bir yanında şanlı bayrağımızı dalgalandıran kahraman askerlere teşekkür etti.

AİLE BİREYLERİMİZ İLE GÜZEL VAKİT GEÇİRDİK

Hafta sonunu ailesi ile birlikte değerlendirmek için ailesi ile birlikte pikniğe gelen Osman Öztürk, havanın piknik için uygun olduğunu ve bu fırsatı değerlendirmek istediğini ifade ederek, “Bahar ayının gelmesi ile birlikte kış maratonun ardından kendimizi piknik alanlarına ailecek attık. Aile bireylerimiz ve torunlarımız ile güzel bir vakit geçirdik. Vatandaşlarımıza sağlıklı, huzurlu ve barış içinde günler diliyoruz. Karatay Belediye Başkanımıza Karatay’a kazandırdığı Karatay Şehir Parkı’ndan dolayı teşekkür ediyorum. Tüm Konyalıları bu  parkı görmesini istiyorum” dedi. Ailesi ile birlikte parka gelen Emre Ertok da, “ Kışın ayı bizleri bunaltı. Evden çıkamadık, gezmeye gidemedik. Havaların ısınması ile birlikte hafta sonunu çeşitli etkinliklerle geçiriyoruz. Belediye tarafından vatandaşların hizmetine sunulan piknik alanlarından oldukça memnunuz. Mangalımızı, etimizi kaptık, ailecek pikniğe geldik” dedi.

BİRLİK PARKINA VATANDAŞLAR AKIN ETTİ

Türk Hava Kuvvetleri'nin iki gösteri ekibi Türk Yıldızları ve SoloTürk Konya semalarında muhteşem bir gösteriye dün imza attı. Konyalılar hem sıcak havanın tadını çıkardı, hem de Konya semalarında muhteşem bir gösteriye imza atan Türk Yıldızları ve SoloTürk'ü izledi.  

Ailesi ile birlikte pikniğe gelen Salim Karaman, “Hafta sonu olduğu zaman Konya’da bulunan piknik alanına gidiyoruz. Piknik alanlarında hafta sonu temiz hava var günümüz güzel geçiyor. Bu şekilde hafta sonunu değerlendiriyoruz. Aile bireyleri ve akrabalarımızla piknik yapmanın tadını çıkarıyoruz. Büyükşehir Belediyemizin hizmetlerinden oldukça memnunuz” dedi. 

Türk Yıldızları ve SoloTürk Konya semalarında gerçekleştirecekleri gösteriyi izlemek, hem de güzel havanın tadını çıkarmak için piknik alanına geldiklerini ifade eden Arif Çeran de, “Türk Yıldızları'nı ve SoloTürk’ü ailecek seyretmeye geldik.  Konya’da uzun zamandır Pazar günleri gösteri yapmıyorlardı. Bugün de Konya’da gösteri yapacaklarını duyduktan sonra hem onları izlemek, hem de piknik yapmak amacıyla piknik alanına geldik" dedi. 

TÜRK YILDIZLARI VE SOLO TÜRK NEFESLERİ KESTİ 

Konya Valiliği ve Konya Büyükşehir Belediyesi'nin katkıları ile Türk Hava Kuvvetleri'ne bağlı akrobasi timleri Türk Yıldızları ve Solo Türk hava gösterisi yaptı. Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Türk Yıldızları Parkı'nda toplanan on binlerce Konyalının takip ettiği gösteriye 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Fidan Yüksel, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ile askeri ve mülki erkan katıldı.  Gösteri öncesi konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, artık Türk Yıldızları Parkı'nda Türk Yıldızları'nın gösterisinin bir gelenek olduğunu belirtti. Türk Yıldızları ve Solo Türk'ün Konya'nın markası olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, Çünkü Konya'da bunuyorlar, burada eğitim alıyorlar, Konya'dan çıkarak dünyanın dört bir yanında şanlı bayrağımızı dalgalandırıyorlar. Kahramanlar askerlerimize yakışan da budur. Hepsine çok teşekkür ediyoruz. Kahraman ordumuz tarihte birçok büyük destana imza attı, bugün de aynı şekilde sınırlarımızdaki tehlikeye karşı, ülkemizi bölmek isteyenlere karşı mücadele vermeye devam ediyor. Canı ve kanı pahasına vatanımızı koruyan kahraman Mehmetçiğimize şükran borçluyuz. Vatan uğruna can veren şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı arz ediyoruz. Allah askerlerimizi kazadan, beladan korusun" ifadelerini kullandı. 

Programda Konya 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’nda konuşlu dünyanın sayılı süpersonik akrotimlerinden olan Türk Yıldızları ile Solo Türk muhteşem bir gösteri gerçekleştirdi. Türkiye'nin havacılık temalı en büyük parkı olan Türk Yıldızları Parkı ve çevresini dolduran on binlerce kişiye unutamayacakları bir gösteri sunan Türk Yıldızları ve Solo Türk, solo ve takım olarak sergiledikleri hareketlerle adeta nefesleri kesti.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA- HÜSEYİN MENEKŞE

Editör: TE Bilişim