Konya Büyükşehir Belediyesi Aile Sanat ve Eğitim Merkezi (ASEM) olarak kullanılan Cihanbeyli Şehir Konağı’nda düzenlenen programda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan Başkan Altay, “Belediye olarak ASEM’lerimizde ve KOMEK’lerimizde hanım kardeşlerimize hizmet sunuyoruz. KOMEK’te yaklaşık yüzde yetmiş kayıtlarımız hanım kardeşlerimizden oluşuyor. 15 yılda yaklaşık 715 bin sayısına ulaşmış olduk. Sadece bu dönemde 61 bin kayda ulaştık. Böylece hanımlarımızın her alanda gelişmeleri için önemli çalışmalar yürütüyoruz ve yürütmeye devam edeceğiz” dedi. Cihanbeyli’ye Konya Büyükşehir Belediyesi olarak 142 milyon liralık yatırım yapıldığını belirten Başkan Altay, “Cihanbeyli’mize, hükümetimizin, ilçe belediyemizin yaptığı yatırımları toplarsanız 350 milyon liralık yatırım gerçekleştirilmiş. Büyükşehir Belediyesi olarak Mehmet Kale Başkanımızla birlikte çalışıyoruz. Ben emeklerinden dolayı Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

CİHANBEYLİ VE KULU’YA ATIKSU ARITMA TESİSİ MÜJDESİ 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Konya'nın meselelerini yakinen takip ettiklerini kaydeden Başkan Altay, “Burası Tuz Gölü havzasında. Sayın bakanlarımıza gittik, Tuzyaka, Gölyazı ve Cihanbeyli merkezi ile Kulu Ömeranlı’nın atıksu problemleri var dedik. Hemen talimat verildi. Şu anda ihale hazırlığındayız. Tam 26 milyon liralık hibe desteği ile inşallah bu saydığım 4 bölgenin atıksu arıtma tesisinin bu yıl ihalesini gerçekleştirmiş olacağız. Hayırlı, uğurlu olsun” diye konuştu. 

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı da, “Millet olarak bizim inancımız, örfümüz, adetimiz, geleneğimizde kadınımız bu toplumun temel taşı, yuvalarımızın direği; kızlarımız, eşlerimiz, kardeşlerimiz, analarımızdır. Her türlü zahmeti çekip, bu milletin var olma mücadelesinde hep var olmuşlardır. Ben Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla tüm kadınlarımızın gününü kutluyorum. Büyüklerimizin ellerinden öpüyorum” dedi. 

Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale de kadınlara yönelik yapılan hizmetleri anlatarak, “Hayatın her alanında sevgiyi, fedakarlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınlar, şüphesiz huzurlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşlarıdır. Onların hak ettikleri konuma yükseltmek ve geleceğe güvenle bakmaları için son 5 yılda kadınlarımıza yönelik önemli projeleri hayata geçirdik” diye konuştu. Konuşmaların ardından programa katılan kadınlara karanfil dağıtıldı. Başkan Altay daha sonra Yeniceoba Mahallesi’ni ziyaret etti. Sonrasında ise Kulu Belediyesi’nin yaptırdığı kültür merkezinin açılışı yapıldı. 

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim