Erkunt Armağan, şirketinin büyüklüğü ve global ekonomideki önemi, kurumun performansı, yönetimin kariyer çizgisinde nasıl ilerlediği ve sosyo kültürel kalkınmaya etkileri gibi önemli kriterleri aşarak Fortune listesine girerek büyük bir başarıya imza attı.

Amerika’da düzenlenen, “Dünyada Şirketini En Hızlı Büyüten 50 Kadın CEO” araştırmasında da 3'üncü kez listeye giren tek Türk sanayici unvanına sahip Zeynep Erkunt Armağan, son yıllarda kadın platformlarında cinsiyet eşitliği için gerçekleştirdiği çalışmalarını kendi şirketinden başlatarak sektöre yayıyor; üniversite öğrencileriyle de sık sık bir araya gelerek iş hayatındaki tecrübelerini paylaşıyor. Ayrıca, genç girişimciler için de cesaret veren görüşleri yeni kuşaklar tarafından yakından takip ediliyor.

‘KADIN İŞGÜCÜ ARTMALI’

37 yıllık sanayi yolculuğunda makine ve otomotiv sektörünün gelişmesi için çalıştığını ifade eden Zeynep Erkunt Armağan, şunları söyledi: “Ülkemizdeki kadın ve erkek nüfusu neredeyse eşitken, iş hayatındaki görüntünün erkek nüfus ağırlıklı olması mı, yoksa makine sektörü gibi tüm üretim dallarının kalbi olan bir sektörde toplam nüfusun ancak % 10’unun kadın olması mı daha düşündürücü bilemiyorum. Bu verileri çok iyi analiz etmeliyiz. Başka bir deyişle toplumun en iyi yarısını içermeyen iş hayatı ne kadar hızlı ilerleyebilir iyi düşünmek ve ülkenin gelişimi için kadınları hızla iş hayatına dahil etmek gerekli.  Kadınlarımızın son derece akıllı olduğunu, analitik düşünebildiğini, çıktıkları yolda sabırla, sebatla muhakkak başarıya ulaşabildiklerini 37 yıldır görüyorum ve örnek teşkil etmeye çalışıyorum.”

‘BAŞARIYI AİLEME VE ÇALIŞMA AŞKIMA BORÇLUYUM’

Yıllardır kalkınmanın anahtarının sanayiden geçtiğini söylediğini ve bunun gereklerini yerine getirmeye çalıştığına dikkat çeken Erkunt Armağan, “Bu gerekliliğin içine kadın istihdamı da dahil. Bir kadın olarak makine sektöründe ulaşabildiğim tüm başarıyı ailemden aldığım güce ve sektör ayırt etmeden hissettiğim çalışma aşkına olduğu kadar, zaman zaman sektörde kendimi yalnız hissetmeme rağmen geri adım atmadan çabalamama borçlu olduğumu da biliyorum. Sanayici kadınların hızla çoğalmasını ve ülkemizin nüfus dağılımının iş hayatına da yansımasını diliyorum” ifadesini kullandı.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim