Sıfır araç satışını daha cazip hale getirmek için başlatılan ÖTV indiriminde sona yaklaşıldı. 30 Haziran itibariyle ÖTV indirimi bitecek ve sıfır otomobillerde fiyatlar eski halini alacak. Konya’da Jeep ve Alfa Romeo marka araçların tek yetkili satıcısı olan Koyuncu Otomotiv, ÖTV indirimi devam ederken, lansmana özel fiyatlarla da gelen büyük indirimden yararlanmak için sıfır araç almayı düşünenleri Koyuncu Otomotiv Jeep ve Alfa Romeo’ya davet ediyor.

Koyuncu Otomotiv Jeep ve Alfa Romeo Yetkilisi Güneş Serçeoğlu, Jeep ve Alfa Romeo’da yenilikleri ve ÖTV indirimiyle gelinen cazip fiyatlı seçenekleri anlattı. 2019 yılında Jeep’in bir  makyaj gördüğünü ve ihtiyaçlara göre yeni özellikler eklenerek satışa sunulduğunu dile getiren Güneş Serçeoğlu, “Limited ve Longitude modelleri bir makyaj gördü. Aracımızın bagaj kısmından başlayacak olursak, bagaj kısmımız yedek lastiğimiz çıktığı için hacimsel anlamda daha genişledi, daha derin bir hal aldı. Longitude modellerinde daha önce olmayan şerit takip ve levha okuyucu sistem geldi. Tabi bu donanımlar temelde sürücülerin güvenli ve keyifli sürüş yapmaları için önemli özelliklerdir.

Teknoloji paketiyle beraber gelen yenilikler oldu. Önceden kumandadan araçlarımızın camlarına müdahale edemiyorduk. Kumandadan kontrol sistemi getirildi. Aynalarımız da yine aynı şekilde kumandadan açılıp kapanabilir bir hale geldi.

Limited paketi incelediğimiz zaman da far yapısında ve stoplarda dönüşümün söz konusu olduğunu söyleyebiliriz. Tamamen led sistemine geçildi. Led sistemi sayesinde daha düşük enerji harcanacakken, daha çok aydınlık elde edilmiş oluyor. Bu da yine sürücünün konforuna doğrudan etki edebilecek bir detay olarak dikkat çekiyor. Tüm bu düzenlemeler ihtiyaçlara daha çok karşılık verebilecek olmayı da beraberinde getirdi” dedi. 

HAZİRAN’DA 190 BİN, TEMMUZ’DA 240 BİN TL

Yeni araçlarla birlikte 2019 yılına yeni bir kampanya süreciyle girdiklerini belirten Koyuncu Otomotiv Jeep ve Alfa Romeo Yetkilisi Güneş Serçeoğlu, “30 Haziran 2019’da mevcutta bulunan ÖTV indirimi bitecek. Uzayıp uzamaması konusunda şu ana kadar herhangi bir gelişme yok. Haziran ayında bu süreç bitecek olursa, şu an yüzde 35’lik vergi dilimine yansıyan araçlarımız yüzde 60’lık vergi dilimine geçmiş olacak. Limited paketlerimizde lansmana özel 190 bin TL’den müşterilerimize sunmuştuk araçlarımızı. Bu fiyat üzerinden satışlarımızı da yaptık. Bu süreci de satın alan anlamında iyi değerlendirmek gerekiyor. Çünkü halen soru işaretleri var. ÖTV indiriminin uzamaması halinde bugün 190 bin liraya satışa sunduğumuz aracımızın fiyatı 240 bin liraya çıkmış olacak. Dolayısıyla aynı araç bir gün içinde 50 bin lira gibi bir farkla satışa sunulacak. Tabi bu sadece bir araç üzerinden vermiş olduğumuz bir örnek. Türkiye’ye geliş fiyatı 120 bin liranın altında olan araçlarımızın şu anki satış fiyatı 190 bin lira civarındayken, bu rakam ÖTV indiriminin yürürlükten kalkması ile birlikte 230-240 bin lira dolaylarına çıkacak” ifadelerini kullandı.

FIRSATLARLA DOLU BU DÖNEMİ KAÇIRMAYIN

Jeep ve Alfa Romeo’da ÖTV indirimiyle birlikte fırsatlar döneminin başladığını ve bu dönemin kısa bir süre içerisinde son bulacağını dile getiren Serçeoğlu, “Tüm bu detayları ortaya koyduktan sonra yeni bir araç almak isteyen, sıfır kilometrede bir Jeep sahibi olmak isteyen müşterilerimize bir de çağrıda bulunacak olursak, bu fiyatları bir fırsat dönemi olarak değerlendirebilirler. İlerleyen dönemlerde rakamlarla da ortaya koyduğumuz üzere ciddi anlamda artışlar olabilecek.

1 Temmuz itibariyle ÖTV indiriminin kalkması durumunda 30 Haziran öncesinde bu aracı satın alanlar ikinci elde de büyük kâr elde etmiş olacak. 1 Temmuz itibariyle aracımızın fiyatının 190 bin liradan 230-240 bin liraya çıkması hemen hemen aynı oranda ikinci ele de yansıması anlamına gelecek. Sıfır kilometrede bir aracı 190 bin lira bandında alan bir Jeep sahibi aracını satmak istediğinde 220 bin liranın üzerinde satabilecek. Sonuç itibariyle alınan araba ciddi manada prim yapmış olacak” diye konuştu.

ÖTV İNDİRİMİ DEVAM EDECEK Mİ?

ÖTV indirimiyle ilgili sürecin iki defa uzatılmasına bağlı olarak piyasada indirimin devam etmesi yönünde bir karar alınabilir algısının olduğunu da kaydeden Koyuncu Otomotiv Jeep ve Alfa Romeo Yetkilisi Güneş Serçeoğlu, “Genel itibariyle müşterilerimiz 1 Temmuz sonrasında durumun ne olacağına ilişkin bize sorular yöneltiyor. Bizim bir duyum almış olabileceğimizi, ÖTV indiriminin devam edip etmeyeceği konusunda bilgi sahibi olduğumuzu düşünüyorlar. Ama inanın bu konuda hiçbir bilgimiz yok. Hep birlikte 30 Haziran’dan sonraki sürecin nasıl işleyeceğini yaşayıp göreceğiz. Neticede sonrasını kestiremesek de 30 Haziran’a kadar devam edecek olan ÖTV indirimi şu an devam ediyor. Dolayısıyla sıfır kilometrede Jeep ya da Alfa Romeo sahibi olmak isteyenler için cazip da sürüyor. Buna ek olarak bizim lansmana özel kampanyalarımız da devam ediyor. Bu fırsatları değerlendirmek isteyen herkesi showroomumuza bekliyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

RASİM ATALAY

Editör: TE Bilişim