İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, "Vakit iyilik vaktidir. Ne yaparsak elimizle, o bizimle gidecektir" dedi 

Konya İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosunca "Muhacirlere Ensar Olabilmek" projesi kapsamında İlçe Müftülüklerince açılan Kur'an Kurslarında eğitim veren öğreticiler ile  Suriyeli mültecilerin katıldığı "Ramazan İyilik Sofrası" iftar programı Selçuklu İlçesi Meydanlı Yatılı Kız Kur'an Kursunda yapıldı.

İftar programına Vali Muammer Erol'un yanı sıra Vali Yardımcısı Bekir Yılmaz, Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş, İl Müftü Yardımcısı Muharrem Biçer, Aile ve Dini Rehberlik Bürosu sorumlusu İl Müftü Yardımcısı Saliha Bilgiç, Karatay, Selçuklu, Meram İlçe Müftüleri, Şube Müdürleri ve davetliler katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar yaptı. Akpınar, "Bereketli bir ayda meleklerin hazır oldukları bir vakitte, iftar öncesinde bir araya gelmiş bulunuyoruz. Şimdi dua vaktidir, hem kendimiz, hem ailemiz, hem milletimiz için, ümmeti Muhammed için dua vaktidir. Diyanet İşleri Başkanlığımız 2015 yılı Ramazan ayı teması olarak "Vakit İyilik Vakti, Bu Ramazan ve Her Zaman" olarak belirlemiştir. Dolayısıyla vakit iyilik vaktidir. Ne yaparsak elimizle, o bizimle gidecektir" dedi.

İYİLİK SADECE MADDİ YARDIM DEĞİLDİR

İyiliğin sadece maddi yardımdan da ibaret olmadığı dile getiren Akpınar, İslam'ın iyilik çerçevesini bir tebessümle başlattığını, yarım hurma ile de olsa infak edildiğini ifade ederken "İyiliğin sınırı o kadar geniş ki, hem kendi aile efradımıza yapacağımız iyilikler hem de bize Allah'ın emaneti olarak aramızda bulunan Muhacir kardeşlerimize yapacağımız iyilikler var. Dolayısıyla bu mübarek ayda iftar ve sahur sofraları bunun için büyük bir fırsattır. Bu fırsatları değerlendirmek gerekir. Bu bağlamda iyilik kervanına katkıda bulunan bütün kardeşlerimize şükranlarımızı sunuyorum. İnşaallah her zaman ve her yerde, her ayda iyiliklerin adamı oluruz. İyiliklerle Rabbimizin huzuruna gideriz" diye konuştu.

Akpınar'ın konuşmasının ardından Suriyeli öğrenciler için açılan Kur'an Kurslarında gerçekleşen faaliyetleri anlatan kısa bir sunum yapıldı. Sunum sonrasında, Suriyeli çocuklar için açılmış olan Peygamberin İzinde Okulu Müdürü Nacar Sadık kısa bir konuşma yaptı.

Sadık, "Bugün bu mübarek Ramazan ayının iftarında Allah'ın kitabına hizmet eden ve çocuklarımıza Allah'ın kelamının öğreten hocalarımızı ödüllendirmek için buradayız. Biz Suriye'den ensar kardeşlerimizin yurduna muhacir olarak geldik. Şimdi Peygamberimizin şu hadisi şerifini hatırladım ve sizinle paylaşıyorum. "Ey Mekke, sen benim en sevdiğim şehirsin, beni senden çıkartmasalardı ben çıkmazdım." Rabbim bu Türkiye'yi her türlü zarardan korusun ve muhafaza eylesin. Çünkü biz Türkiye'den ikramı, misafirperverliği gördük. Söylediklerimin en büyük delili bugünün iftarıdır. Bugün bizim öğrencilerimiz Konya'da ikibin öğrenciye ulaştı. Rabbim bizleri ensar kardeşlerimize layık muhacirler eylesin. Son söz olarak Sayın Valim, Sayın Müftüm, değerli misafirler ve ensar gönüllüsü Konya'lı kardeşlerim. Bu zamana kadar göstermiş olduğunuz yardımlardan dolayı  sonsuz teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

Sadık'ın konuşmasından sonra Suriyeli öğrenciler için açılan Kur'an Kurslarında görev yapan öğreticiler belgelerini ve hediyelerini Konya Valisi Sayın Muammer Erol ve İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar'ın elinden aldı. Ayrıca Suriyeli mülteciler adına da Erol ve Akpınar'a da Sadık tarafından hediye takdim edildi. Program iftar yemeği ve ardında Karatay İlçe Müftüsü Hasan Hüseyin Arslantürk'ün yaptığı dua ile sona erdi.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim