Bir otelde düzenlenen programa İYİ Parti Konya İl Başkanı Gökhan Tozoğlu, İYİ Parti Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Oğuz Şimşek, İYİ Parti Karatay Belediye Başkan Adayı Ahmet Tamer, İYİ Parti Selçuklu Belediye Başkan Adayı Muammer Çağlayan, İYİ Parti Meram Belediye Başkan Adayı İlker Yiğit ile çok sayıda partili katıldı. Düzenlenen toplantıda konuşan İYİ Parti’nin İl Başkanı Gökhan Tozoğlu, “Ülkemiz seçimlere doğru ilerlerken, aynı anda da ekonomik sıkıntıların pençesinde mücadele veren bir durumla karşı karşıyadır. Ne yazık ki vatandaşın gündeminde seçim değil geçim vardır.  Yerel yönetimler Türkiye için kıymetli görevler yapıyor. Ancak Türkiye’deki ağır ekonomik kriz yerele de yansıdı.  Belediyeler de ciddi borç yükü altında kaldı. İYİ Parti bir başarı serüveni yazacak. AK Parti’nin ders almaya ihtiyacı vardır. Bunun çözümü de İYİ Parti’dir” ifadelerini kullandı. 

‘UMUTLARI YENİDEN YEŞERTMEK İÇİN GÖREVE TALİP OLDUM’ 

İYİ Parti Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Oğuz Şimşek ise programda yaptığı konuşmada, “Şeffaflığa, halka hesap vermeye, vicdana ve adalete dayalı bir yönetim anlayışı vadediyorum. Yaptığı işi özenle yapan, herkesin hakkına saygıyla yaklaşan, sorumluluklarını ve yetkilerini bilen, kibirden arınmış, güler yüzlü, liyakat sahibi, dinamik ve genç bir yönetim kadrosu vadediyorum. Seçim gezilerimde umutsuzluğa kapılarak sandığa gitmeyeceğini söyleyen vatandaşlarımızla karşılaşıyorum. Ben umutları yeniden yeşertmek, solan yüzleri güldürmek için bu göreve talip oldum” dedi.

‘ŞEHRİN EMİNİ OLMAYI ARZULUYORUZ’

İYİ Parti Meram Belediye Başkan Adayı İlker Yiğit de programda yaptığı konuşmada, “Meram’ın sorunlarını çözmek için ayrı ayrı çalışmaktayız. Meram’ı üniversite, sivil toplum kuruluşları, muhtarlarımız ve Meramlı vatandaşlarımızla birlikte yöneteceğiz. Meram’ın temel sorunu liyakatsiz, yetersiz, bilimden ve bilgiden uzak, adil olmayan, rantı düşünen ve Meram’ın geleceğini feda eden bir belediyecilik anlayışı. Meram’da komşuluk, doğal doku, kültür, hava, ruh ve umut kaybediliyor. Meram’da gönlü kırılan insanlar kaldı. Meramlıların gönlünü almaya geliyoruz. Adaletli olacağız. İyi belediyecilik yapacağız” dedi. İYİ Parti Karatay Belediye Başkan Adayı Ahmet Tamer, “Konya’mızın merkez belediyelerine baktığımız zaman son 20 yılda ‘şehrin emini olacağız’ diye yola çıkanlar makama oturduklarında camdan kulelerinde vatandaştan kopuk siyaset izledi. Biz ‘Üreten Karatay, Kazanan Karatay’ sloganıyla çıktığımız bu yolda ilçe sınırlarında en ücra mahallede bile oturan vatandaşlarımıza ulaşarak, paylaşımcı ve adil belediyecilik anlayışıyla yandaşlığı yıkarak ayrım yapmadan her bir cana değmek için Karatay ilçemizden belediye başkan adayı olduk” şeklinde konuştu. İYİ Parti Selçuklu Belediye Başkan Adayı Muammer Çağlayan ise, “Selçuklu ilçesinde eleştiriye açık, düşünce ve ifade özgürlüne saygılı, çoğulcu ve katılımcı olacağım. Selçuklu’nun menfaatlerini ön planda tutacağım. Yolsuzluk, yoksukluk ve israfla mücadele edeceğim” dedi

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim