Doğanhisar’da gerçekleşen ziyarete, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Şenol Bal, İYİ Parti Başkan Yardımcısı Dr. Mesut Özarslan, İYİ Parti GİK Üyesi Hüseyin Özlük, Cem Oba, İYİ Parti MDK Üyesi Tuncay Tezkan, Genel Başkan Yardımcısı Asistanı Dilek Akçay, İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, İYİ Parti Doğanhisar Belediye Başkanı Abdullah Koç, CHP Doğanhisar İlçe Başkanı ve encümen adayları da katıldı. 

Doğanhisar’da halkın yoğun katılımıyla akşam saatlerinde bir miting düzenlendi. Mitingde konuşma yapan Şimşek, tarım ve hayvancılığın sorunlarına değindi. Üreticinin mazot, gübre, yem, ve zirai ilaç fiyatlarındaki artışlardan dolayı üretemez hale geldiğini belediye başkanı olduğunda her türlü desteği vereceklerini söyledi.

ÜRETİCİDEN 2,5 LİRAYA SÜTÜ BİZ ALACAĞIZ

Üreticinin sütünü 2,5 liradan satın alacaklarını ve halka doğrudan ucuz satacaklarını belirten Şimşek, “Özel sektör firmalarının kapasite aşımı nedeniyle satın alamadığı sütler, belediyemiz tarafından 2,5 liradan toplanarak belirli bölgelerde oluşturulacak süt satış birimlerinde halkımıza ulaştırılacaktır. Bu sayede hem üretici desteklenecek hem de şehrimizde yaşayan vatandaşlarımızın güvenli, taze ve sağlıklı süt içmesi sağlanacaktır” dedi.

YARI FİYATINA YEM SATACAĞIZ

Bir torba yemin 80 lirayı geçtiğini belirten Şimşek, “Çiftçinin gübre, zirai ilaç, yem ve tohum ihtiyacını karşılamak için sanayileşmenin önünü açacağız. Gerekirse büyükşehir belediyesi olarak çiftçimizin bu tür taleplerini karşılamak için yem fabrikaları kuracağız. Ürettiğimiz yemleri çiftçimize yarı fiyatına satacağız” şeklinde konuştu. 

YERLİ TOHUMU ÜCRETSİZ DAĞITACAĞIZ

Hibrit tohumun dışa bağımlı hale getirdiğini ve yerli tohum üretim merkezleri kurarak halka ücretsiz tohum dağıtacaklarını belirten Şimşek, “Uygulanan yanlış politikalar neticesinde ülkemize ait tohumun yetersiz ve pahalı olması nedeniyle tarımda verimlilik tam olarak gerçekleşmiyor. Yerli tohumların daha verimli hale getirilebilmesi için ‘Tohum Üretim Merkezleri’ kuracağız. Çiftçilerimizin ihtiyaç duyduğu ucuz ve kaliteli yerli tohumun üretimini arttırarak ürün verimliliğini en üst seviyeye çıkartarak, dışa bağımlılığı sonlandıracağız. Ürettiğimiz yerli tohumları çiftçimize ücretsiz dağıtacağız. Siz yeter ki üretin, biz ne gerekirse yaparız” ifadelerinde bulundu. 

HASTA YAKINI MİSAFİRHANESİ

İlçelerden Konya şehir merkezine tedavi için gelenlerin hasta yakınları için misafirhane açacaklarını belirten Şimşek, “Şehrimize tedavi için gelen hasta yakınları için misafirhane yetersiz kalıyor. Hasta yakınlarımız maddi anlamda sorunlar yaşıyor. Beyhekim Hastanesi, Selçuklu Tıp, Meram Tıp gibi hastanelerin olduğu yerlerde hasta yakını misafirhaneleri açacağız. Buralarda hasta yakınlarımız çok düşük ücretlere durumları uygun değilse ücretsiz konaklayabilecek” şeklinde konuştu.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim