İlk olarak Binkonut Semt pazarı esnafını ziyaret eden Şimşek, Konya’da bir değişimin olması gerektiğini, AK Partili büyükşehir belediye başkanının beceriksiz bir yönetim sergilediğini ifade etti. Şimşek, güzel projeleri hayata geçirmek için vatandaşların desteğini istedi.

Seçim ziyaretlerine Cumhuriyet Mahallesi esnafıyla devam eden İYİ Parti Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mimar Oğuz Şimşek, esnafın ve vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Samimi ve sıcak sohbetlerin yaşandığı ziyaretlerde, pazarda alışveriş yapan vatandaşların da sorunlarını dinledi.

GERİATRİ YAŞAM MERKEZİ KURACAĞIZ

Seçim çalışmaları için gittiği Binkonutlar Semt Pazarı esnafı ve vatandaşları ile buluşan İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Oğuz Şimşek projelerini anlattı. Konya’da yaşayan 65 yaş üstü olan kişilerin sağlığını korumak, bağımsız olarak yaşamını sürdürmesine yardımcı olmak ve yaşam kalitesini yükseltecek bir merkezin bulunmadığını ve bu merkeze şehrimizin ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. Şimşek, “17 yıldır uygulanan yanlış politikalar neticesinde halkımız büyük sorunlar yaşıyor. İnsanlarımızın özellikle yaşlılarımızın yaşam kalitesi düşüyor. Bu nedenle, şehrimizde, yaşlıların sağlığını korumak, bağımsız olarak yaşamını sürdürmesine yardımcı olmak ve yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla Geriatri Yaşam Merkezi kurmak gerekmektedir. Başkan olur olmaz ilk yapacağımız hizmetlerden biri olacaktır” dedi.

NAKLİYECİYE SOSYAL KONAKLAMA TESİSİ

Şimşek, “Nakliye hizmeti sunan şoför esnafımızın, alışveriş yapabilecekleri, dinlenebilecekleri, konaklayabilecekleri şehrin farklı noktalarına çok fonksiyonlu tesisler kurularak şoförlerin ihtiyaçlarının karşılanmasına imkân sağlanacaktır” ifadelerinde bulundu.

Şimşek, “Üretimin yetersiz olduğu yerlerde üretim kooperatifleri kuracağız. Atıl durumdaki kooperatifleri destekleyerek tekrar üretime kazandıracağız. Bu sayede kooperatif kurulan yerlerde istihdam sağlayarak işsiz sayısını azaltacağız. Üretilen ürünlerin işlenmesi için tesisler kurup, ürün çeşitliliğini arttıracağız. Ayrıca ürünlerin ekonomik kalitesini arttırarak, üreticilerimizin markalaşmasının önünü açacağız. Aynı zamanda bazı ürünleri işleyecek tesisler kuracağız” şeklinde konuştu.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim