Anadolu Gençlik Derneği öğretmenlere verilenönemi bir kez daha belirtmek amacıyla '24 Kasım Öğretmenler Günü' etkinliklerikapsamında basın toplantısı düzenledi. Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ToplantıSalonu'nda açıklama yapan AGD Konya Şube Başkanı Yusuf Güneş, çorak topraklardakıt imkanlarla gül yetiştirmeye çalışan öğretmenlerin öğretmenler gününükutladığını söyledi. İnsanın eğitimi için medeniyet, kültür, sanat ve gelenekyolculuklarını önemsediklerini ifade eden Yusuf Güneş, öğretmenlerin insanıöğüten eğitim sistemine rağmen çok önemli fedakarlıklar yaptığını, ülkemizi'Beyaz zambaklar ülkesi' yapmaya çalıştıklarını vurguladı.

TOPLUM ÖĞRETMENE KALPTEN BAĞLANMALI

Dünyada hatırı sayılır bir konuma gelmekisteyen bir toplumun öğretmenine kalpten bağlanması gerektiğine vurgu yapanGüneş, “Bu zorunluluk, insan denen varlığın en değerli hammaddesi olan çocuk vegençliğin heba edilmemesi zorunluluğundan doğmaktadır. Nitekim insanınıtüketmeyen ve elindeki bu serveti ustaca işleyip en yüksek ayarı verentoplumların en ön safta oldukları görülür. Bundan ötürü ilme, düşünceye,medeniyete hizmet ederek okul kuran ve insana yardım yapanlar tarih boyu hepkazançlı çıkmıştır. Deyim yerindeyse öğretmen, hayatın görünen görünmeyen bütünyüzlerini keşfederek talebeye seyrettiren bir aynadır” ifadelerini kullandı.

İki yüzyıldan beri üzerimize kapanmış olanmedeniyet kapısını açma seferberliğinde öğretmenin rolünün büyük olduğunubelirten Güneş, açıklamasına şöyle devam etti: “Biz öğretmenlerimizden en ufakbir savrulmaya karşı derbeder hale gelip bütünüyle tükenen, dirençsiz, her ankaybetme korkusu yaşayan, gelenek ve değerlerden habersiz, şahsiyet bakımındansorunlu olan nakıs insanı yetiştirmeyi değil; okuyan, seven kendini tanıyan vecemiyette önemli roller ifa edebilecek çağın adamını bizlere armağan etmesiniistiyor ve bekliyoruz.”

ÖĞRETMENLER MEDENİYETE ULAŞTIRIR

İnsanı tahtından ederek sömürgeci emellerinealet eden kapitalist dünyanın acımasız dayatmalarına karşı ona haysiyetini gerikazandırabilecek yegane kurumun ise okul olduğunu belirten Güneş, “Çünkü tarihboyu bütün büyük uygarlıkların harcı peygamberlerin, filozofların ve bilgeöğretmenlerin elinde bu mekanlarda karılmış ve medeniyet hamlelerinin son şeklide yine burda verilmiştir” diye konuştu. Güneş son olarak, ülkemizi medeniyetyarışında 'Lider ülke' yapacak ve insanımıza hayırlı hizmetler verebilecekolanların öğretmenler olduğunu söyleyerek, “Vatan evlatlarının maddi ve manevi açıdan iyi yetişmesini sağlayacak,ve topluma milli şuuru aşılayacak olanlar öğretmenlerdir” dedi.

SİBELKARACA


Editör: TE Bilişim