Konya'daki ilçe belediye başkanlıkları için farklı siyasi partilerden farklı isimler, adaylık için yarışmak üzere partilere müracaatlarını yapıyor. Bu isimlerden biri de Abdullah Buksur. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)'nden Selçuklu Belediye Başkanlığı'na Aday Adayı olmak üzere müracaatını yapan Abdullah Buksur, projeleriyle oldukça iddialı durumda. Ulusal ve uluslararası birçok alanda çalışmalar yürüten Buksur, bu alanlarda edindiği tecrübeleri Selçuklu'da uygulayarak, Selçuklu'ya ve Konya'ya değer katmayı hedefliyor. 

DİKKAT ÇEKEN PROJELER 

Yenigün Gazetesi'ni ziyaret ederek aday adaylık sürecini ve projelerini anlatan Buksur, bugüne kadar bulunduğu alanlar doğrultusunda birçok yurt dışı gezisine çıktığını ve birçok çalışma yürüttüğünü söyledi. "Biz kendi medeniyet kodlarımızla 21. yüzyılı okuduğumuzu ve buna göre yerel vizyon koyabileceğimiz iddiasıyla bu yola çıktık" diyen Buksur, bunun sözde kalmaması ve bu konuyla ilgili projeler üretmek üzere yola çıktığını söyledi. MHP'nin Selçuklu Belediye Başkanı Adayı olması halinde ve seçimi kazanmaları durumunda ilçeye ve şehre değer katacak projelerinin olduğunu vurgulayan Buksur, projeleriyle ilgili şu açıklamalarda bulundu, "Konya'da bir fuar alanı var ve bu fuar alanı bizim düşüncemize göre atıl kullanılıyor. Biz diyoruz ki 365 gün açık, bütün dillere hizmet eden, Konya'nın üretimi ile turizm hareketini de bütünleştirecek bir alan oluşturmak gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuyla ilgili olarak da çeşitli alanlarda inovasyon oluşturabilecek çalışmalara da oradaki ortamda imkan sağlamayı düşünüyoruz. Bu projelerimizden biri. Diğer bir konu; biz Konya'da inovasyona yönelik bir Organize sanayi kurulması gerektiğini düşünüyoruz. Bu bütün şuanda üretilebilenlerin ufak tefek değişikliklerle başka alanlarda kullanılabileceğini aynı zamanda modern anlamda söylediğimiz zaman bir dev oluşturabileceğimize inanıyoruz. Konya'da kol, bacak, beyin üreten var ama bunları vücut haline getirecek bir yapı yok. Biz bunu yaparak var olanlardan çok daha büyük bir sinerjiyi yakalayabiliriz. Diğer bir alan; Dünya Göçebe Oyunlarıyla ilgili organizasyonun başlangıcından itibaren bulunmuş biri olarak 2020 yılı Göçebe Oyunlarını Konya Selçuklu'ya almak mümkün. Bu oyunun Konya'ya gelmesi turizmde 6 aylık bir patlama meydana getirecektir. Üçüncü konu; Türkiye'de kendi medeniyetimizi gelecek kuşaklara aktarabilmemizin en iyi yolu, aynı zamanda o medeniyeti kendi çocuklarımıza aktaracak bir yol bulmamız lazım. O yol konusunda da oyuncak sektörü konusunda Konya'nın Erzurum gibi teşvikli iller veya ilçe bazında böyle bir pozisyona getirildiğinde, Konya'da var olan veya olmayan 23 iş koluna istihdam oluşturacak. Dikkat ederseniz hep istihdam temelli şeyler söylüyorum çünkü bizim insanımızın evine aş, eline iş vermek gerekiyor. aşını ve işini kaybetmiş olan insanın, bazı konularda sıkıntı yaşayacağı açıktır. O zaman toplumsal huzuru ve barışı hedefleyen bir fikriyat olarak baktığımız zaman insanların insanca yaşayabileceği bir gelire ve hayat standardına erişmesi bizim önceliğimiz olmalı. Bunu yaparken de kendi medeniyet kodlarımıza dayanarak bunu yapmamız gerekiyor. Kendi medeniyet kodlarımız dediğimiz şey de üretim temellidir. Yani insanlar evinden çıkıp üretmek için gerek köyünde gerek şehrinde gerek sokağında, bireysel katkının toplumsal yaşama etkisini göstermiş olacağız."

21. YÜZYIL BELEDİYECİLİK ANLAYIŞINA İHTİYAÇ VAR 

İstihdam temelli projeler üzerinde kafa yoracaklarının altını çizen Buksur, seçilmesi halinde belediye olarak her haneden en az 1 kişinin istihdam edilebileceği bir ortamı oluşturma gayretinde olacaklarını dile getirdi. Bu konuda Avrupa Birliği Fonları'nın da kullanılabileceğini belirten Buksur, "Avrupa Birliği fonları dediğimiz çeşitli uluslararası fonlar var. Bu fonları kullanarak burada yaşayan halka belli eğitimler verilerek onların ulusal ve uluslararası bazda ihtiyaç duyulan ürünleri üreterek uluslararası pazara çıkarmak gibi de bir projemiz var. Zamanın MHP zamanı olduğunu, üreten, paylaşan ve insan merkezli bir belediyeciliğin hayata geçirilmesi Konya için de, medeniyetimiz için de, geleceğimiz için de çok önemli olduğunu düşünüyorum.  21. Yüzyıl belediyecilik anlayışını örneklemeye ihtiyacımız var. Ama bu örneklemeyi yaparken taklit etmek yerine kendi medeniyet kodlarımıza dayanarak bir örnek ortaya koymak iddiasındayız. Mesele bu" ifadelerini kullandı. 

ABDULLAH BUKSUR KİMDİR?

Konya'da Teknik Lise okudu. İstanbul Marmara Üniversitesi'nde de teknik alanda lisans eğitimimi tamamladı. Kril alfabesi üzerine çalışmalar yaptı. Kazakistan'ın Korkut Ata Üniversitesi'nde yüksek lisans yaptı. Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi'nin kuruluş aşamasında yer aldı. Kırgızistan'da doktora çalışması yaptı. Akademik anlamda bu çalışmaları yaparken diğer taraftan Türkiye'nin ulusal ve uluslararası bazda ürettiği fiziki ve fiziki olmayan sermayeyi ulusal yapıdan uluslararası yapıya çıkarmak için çalışmalar yürüttü. Türk Dünyası Yazarlar ve Sanatçılar Birliği Vakfı Yönetim Kurulu üyeliğinde bulundu. Onunla paralel olarak Türk Dünyası İnsan Hakları Derneği Kurucu Genel Başkanlığını yaptı. 2013 yılına kadar bu görevi sürdürdü. 2008 yılında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) desteği ile kurulan Uluslararası İnsan Hakları Avrasya Formu'nda yer aldı. Irak'taki yaşanan insan hakları konusundaki sorunları rapor haline getirdi. Gürcistan'dan Abhazya ile ilgili insan hakları raporu yazdı. Balkanlar konusunda da çeşitli raporlar hazırladı. Aynı zamanda ülkemizde uygulanan ve uluslararası fonların finanse ettiği yabancı yatırımcı merkezli çalışmaların da içinde bulundu. 

ABDULLAH AKİF SOLAK

Editör: TE Bilişim