Saadet Partisi (SP) Konya İl Gençlik Kolları,Gazze'ye hava saldırıları düzenleyen İsrail’i protesto etti. SP Konya GençlikKolları Başkanı Recep Turan, zulme sessiz kalmayacaklarını söyledi. Grupüyeleri daha sonra ABD ve İsrali Bayrağı yaktı.
 
 

Saadet Partisi Konya İl Başkanlığı’ndan MevlanaCaddesi boyunca sloganlar atarak yürüyen grup, Zafer Meydanı'nda toplandı.Bayanların da katıldığı gösteride Filistin bayrakları açıldı. Kalabalık,“Mehmetçik Gazze’ye", "Kahrolsun İsrail", "Hamasa SelamDirenişe Devam” sloganları attı. Daha sonra Zafer'de bulunan saatin üzerine ikiadet büyük Filistin Bayrağı yapıştırıldı. Grup adına konuşan SP Konya İlGençlik Kolları Başkanı Recep Turan, “Dünyanın gözü önünde işlenen cinayetlerinsembolü haline gelen Filistin ve kuşatma altında bulunan Gazze, yeni bir havasaldırısı ile karşı karşıya kalmış bulunmaktadır. Eli kanlı, gözünü kan bürümüşSiyonist İsrail, savunmasız Gazze halkına orantısız güç kullanarak uçaklar vefüzelerle yeni bir saldırı başlatmış, onlarca Filistinli kardeşimizi şehitetmiş ve yüzlercesini de yaralamıştır. Hedeflerine ulaşmak için her yolu mübahsayan gözü dönmüş katilleri, her zaman olduğu gibi bugün de lanetliyoruz.Suriye’de yaşananları da lanetliyoruz" dedi. Filistin halkının yanındaolduklarını dile getiren Turan, “Siyonist İsrail, dünyanın gözünün içinde bakabaka soykırım uygulamaktadır. Hedeflerine ulaşmak için her yolu mubah sayangözü dönmüş katillere karşı her zaman olduğu gibi bugün de lanet yağdırıyoruz.Ey Filistin halkı direnin, sabredin yanındayız çünkü Gazze Konya'dır. KonyaGazze'dir. Bizler biliyoruz ki, müminler ancak kardeştirler. Ey Mescidi Aksa'yıyıkmaya çalışan Siyonistler, ey gözünü kan bürümüş katiller, zannetmeyin kizulüm ile payidar olunur. Bir gün gelecek bir Musa sizi bulacak. Hakkın hakimolduğu yeni bir dünya mutlaka kurulacak. Ve o zaman arkasına saklanacak birkaya dahi bulamayacak ve helak olacaksınız” diye konuştu.

MÜSLÜMANLAR BATIDAN DESTEK BEKLEMEYİN

 Müslümanülkelere de seslenen Turan, “BM, Avrupa Birliği ve NATO dediğiniz güçler ABD veİsrail'in adeta maşası olmuş hatta silahlı gücü haline gelmiştir. Bunlardanbize hiçbir zaman hayır gelmedi, gelmez de. Bırakın bu Haçlı maşalarını. MerhumErbakan Hocamız 40 yıl boyunca 'İslam Birleşmeş Milletleri'ni kuralım' diyehaykırdı tüm İslam alemine. Dünyanın dört bir yanında Müslüman kanı akarken,soykırım yapılırken, daha ne kadar sessiz kalacaksınız? Ne zaman kuracaksınız  İslam Nato'sunu? Kimden niçin korkuyorsunuz?Unutmayın ki tek güç ve kudret sahibi yalnızca Allah'dır” ifadelerini kullandı.Zulmün her zaman karşısında durduklarını belirten SP Konya Gençlik KollarıBaşkanı Recep Turan, “Kınama da neyin nesiymiş. Bunca yıldır kınadınız da ne oldu.Zaten dünyanın gözünün içine baka baka bu zulümleri işlemiyorlar mı? Artıkeyleme geçme zamanı müeyyide uygulama zamanı çoktan geldi de geçiyor bile. Akankanın durması için ne gerekiyorsa yapınız. Bu millet tereddütsüz arkasındaduracaktır. Allah'tan korkan yarattıklarından korkmaz. Biz Sultan Fatihler'in,Abdülhamit Hanlar'ın, Selahattin Eyyubiler'in torunlarıyız. Elimiz kolumuzbağlı durmak bizlere yakışmaz. Çünkü şanlı tarihimizde kim olursa olsunhaksızlığa ve zulümlere asla boyun eğmedik, kime zulüm yapılırsa yapılsın hepkarşısında dimdik durduk” dedi.

'HAKKI HAKİM KILACAK YENİ DÜNYA KURACAĞIZ'

Müreffeh bir dünya için yapacaklarını da dilegetiren Turan, “Biz Saadet Partisi Gençlik Kolları bin yıllık tarihimizdedünyaya adelet, huzur ve refah dağıtmış bir ecdadın torunlarıyız. Bize düşenhakkın hakim olduğu müreffeh yeni bir dünyayı kurmaktır. Bunun için de, bu günekadar dünyanın neresinde olursa olsun hiçbir zulme sessiz kalmadık,kalmayacağız. İslam Birleşmiş Milletleri'ni kuracağız. İslam Savunma Paktı'nıkuracağız. İslam Ortak Pazarı'nı kuracağız. İslam Ortak Dinarı'nı çıkaracağız”diye konuştu. Yapalan konuşmanın ardından grup üyeleri ABD ve İsrailBayrakları'nı yakarak gösterilerine son verdi.

HABER MERKEZİ


Editör: TE Bilişim