9 Mayıs Cumartesi akşamı Konya Ticaret Odası Konferans Salonunda gerçekleştirilen 'Mazlumlarla Dayanışma' adı verilen panelde, İslam Dünyasında gelişen olaylar ve Suriyeli muhacirlerin sorunları ele alandı.

Panele vatandaşların ilgisi yoğundu. Konuşmacı olarak Nevzat Çiçek, Osman Atalay ve Ahmet Koyuncu katılırken, panelin moderatörlüğünü ise İsmail Akyüz gerçekleştirdi. Konuşmalardan önce ise Kur'an-ı Kerim okundu.

Moderatör İsmail Akyüz panelin amacını ümmetin çektiği sıkıntıları dile getirmek doğrultusunda yaptıklarını belirterek, "Duyarlı sivil toplum kuruluşlarımızın bir araya gelmesi ile İslam Dünyasının yaşadığı sorunları ve sıkıntıları bu panel aracılığı ile değirli konuklarımızla konuşacağız" diye konuştu. Daha sonra Akyüz, "Maalesef Müslüman kardeşlerimiz yaşadıkları çoğu ülkede baskı ve denetim altında yaşamak zorunda bırakılıyorlar" diyerek sözü konuşmacı Nevzat Çiçek'e bıraktı.

Araştırmacı Gazeteci ve Yazar Nevzat Çiçek, İslam dünyasında yaşanan olaylar ve bu olayların getirdiği sonuçlar üzerinde dururken, "Ben buraya gelirken sizleri aydınlatmak için değil, ben buruyu sizlerle zekât alışverişi yapmaya geldim. Ne yazık ki İslam Coğrafyası bizlerin arzu etmediği bir parçalanma sürecine girdi. Daha doğrusu bu sürece itildi. İslam dünyasına şekil vermek ve yönetmek için sürekli bir müdahale var. Bu müdahaleler sonucunda ise plan ve projeler ortaya çıkartıyorlar. Hepsinin sonucunda ise biz Müslümanlara yeni bir din anlayışını dayatmak istiyorlar" ifadelerini kullandı. 

Yahudi ve Hıristiyan coğrafyasının müdahalelerini artık dolaylı yoldan yaptığının altını çizen Çiçek, "Batı dünyası demokrasi adı altında yaptığı işgallerle İslami toplum yaşantı tarzına ve inancına müdahalelerde bulundu. Şimdi ise dolaylı yollardan müdahale ediyorlar. İslam inancına karşı yeni bir İslam anlayışı dayatıyorlar. Bu gün dahi İslam Coğrafyasını istedikleri şekilde şekillendirmek istiyorlar" dedi. Batının direk müdahale yerine yeni düşünceleri İslam âlemine dayatmak istediklerini, bunun içinde mezhep çatışmalarını, İslam'a karşı Radikal İslam gibi anlayışları ortaya attıklarının altını çizdi.

BEDRİ CAN ÖZBEY

Editör: TE Bilişim