Kılıçarslan Şehir Meydanı'nda bir araya gelen platform üyeleri, çeşitli döviz ve pankartlar taşıyarak, slogan atıp tekbir getirdi. 

Konya Genç STK'lar Platformu adına açıklamalarda bulunan Mehmet Şentürk,  “İslam’ı şiar edinen mazlum ve mustazaf milletler tarih boyunca hep aynı zalimliklerle karşı karşıya kalmıştır. Geçmişte Silvan’ın Susa köyünde cami yarenlerini şehit edenlerin, Filistin’de El Halil camisine yapılan Siyonist saldırının, Afganistan’da katil ABD’nin cami saldırılarının ve Suriye’de katil Esed ile işbirlikçilerinin camilere olan saldırılarının ve yine Siyonistlerin Mescidi Aksa’ya her gün yaptıkları çirkefliklerin amaç ve gayesi ne ise bugün Yeni Zelanda’nın Christchurch kentinde katliam gerçekleştirenlerin amacı da aynıdır. Geçen hafta Polonya’da teröristlerce şehit edilen Furkan Kocaman kardeşimizin şehit edilme sebebi bu hadiselerden ayrı düşünülemez. Bizler biliyoruz ki bu alçak teröristler cesaretlerini bizim bölünmüşlüğümüzden almaktadır. Buradan tüm İslam alemine de sesleniyoruz. İstanbul’da bir araya geliniz. Ayasofya’dan başlatacağınız yürüyüşle, Müslümanların kimsesiz, zavallı, çaresiz olmadıklarını haykırınız. Göreceksiniz ki tüm ümmet ardınızdan yürüyecektir” ifadelerini kullandı.

Terör saldırısının sosyal medya hesapları üzerinden canlı yayınlanarak benzer terör saldırılarını yapmak niyetinde olan potansiyel teröristlerin özendirildiğini dile getiren Şentürk, “Onlar korkuyla, baskıyla, zulüm ve işkence ile İslam'ın nurunu söndürmeye çalışıyor ama buradan tüm müstekbirlere bir daha sesleniyoruz; Son bir fert kalıncaya dek İslam'a ve onun kutsallarına kanımızın son damlasına kadar sahip çıkacağız” şeklinde konuştu. 

Yapılan açıklamanın ardından terör saldırısında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

FATİH TALAYHAN

Editör: TE Bilişim