Konya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Başkan AdayıUğur İbrahim Altay, gelecek dönem için atılacak tüm adımlarda Gönül Belediyeciliği prensiplerinin kendilerine pusula olacağını kaydetti.

Tüm yatırım ve hizmetlerin ülke ekonomisinin şartlarına bağlı olarak gerçekleştirildiğini belirten Başkan Altay, şehirlerde yapılan yatırımlardan daha çok o şehirde yaşayanların önemli olduğuna dikkat çekerek, “Ailemizde mutluluğu, komşumuzun huzurunu, işlerimizin bereketini ve kardeşlik duygularımızı artırmadan bu yatırımlar ruhsuz kalacaktır. Bizim amacımız hemşerilerimizin her alanda Benim Şehrim demelerini sağlamaktır. Gönül Belediyeciliği, Konya’ya yakışacak dediğim gibi ‘Benim Şehrim’ diyerek şehrin benimsenmesi ve içselleştirilmesi de en çok Konya’mıza yakışacak” dedi. 

Birlik, beraberlik ve dayanışmaya her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğunu ifade eden Başkan Altay, “Tüm bu söylemlerimde en fazla güvendiğim hemşerilerimizin duası ve desteğidir. Biz bir olursak, iri olursak, diri olursak ve kardeş olursak yapamayacağımız yatırım, çözemeyeceğimiz sorun kalmaz. Yerel Yönetim anlayışımızın temeli karşılıklı iyi niyet ve hemşehrilik duyguları ile hareket etmektir. Bu şehre bir vefa borcumuz var, bu şehirde yaşayanların bize gösterdiği ilgi ve alakaya karşı bir vefa borcumuz var. Bu güne kadar olduğu gibi halktan ve Hakk’tan yana duruşumuzu bozmayacağız. Tevazu, samimiyet ve gayret ile Önce Millet Önce Memleket diyerek hizmet edeceğiz” diye konuştu. 

Başkan Altay, kendilerine Konya’ya hizmet etme imkanı tanıdığı için başta Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan olmak üzere; Genel Başkan Yardımcılarına, bakanlara, milletvekillerine, il ve ilçe teşkilatlarına ve şehirde yaşayan her yaştan Konyalıya ayrı ayrı teşekkür etti.

SOSYAL KONUT BAŞVURULARI BAŞLADI 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Beyhekim Hastanesi civarı Ardıçlı Mahallesinde yapılacak sosyal konutlara başvuruların devam ettiğini belirterek, yoğun ilgi gören sosyal konut projesi başvuruları ile ilgili detaylı bilgiye www.konya.bel.tr adresinden ulaşılabildiğini söyledi. Altay, sosyal konut projesi için Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’a teşekkür etti.

KONYA 24 SAAT AÇIK BELEDİYECİLİKTE İLK OLDU

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla 24 saat açık belediye uygulamasını ilk başlatan kurum olmanın gururunu yaşadıklarını kaydederek, “Yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemimizin de önemli bir yeniliği olarak, vatandaşlarımıza sürekli ve hızlı hizmet sunma hedefiyle birimlerimizi 24 saat açık tutuyoruz. Önemli olan vatandaşımıza sürekli ve kaliteli 24 saat hizmet verebilmek” dedi.

ASELSAN SİLAH SANAYİ İÇİN ARSA TAHSİSİ YAPILDI

ASELSAN ve Konya Savunma Sanayi AŞ ortaklığında Konya'da Silah Sanayi kurulacağını hatırlatan Başkan Altay, şunları söyledi: “Hem şehrimiz, hem ülkemiz için önemli olan bu tesise Büyükşehir Belediyesi olarak yer tahsisi ve altyapı desteği vereceğiz. Bu yatırımla Türkiye'nin ihtiyacı olan savunma sistemleri Konya’da imal edilecek. Bu tesis Konya’nın sanayisi ve istihdamına ciddi bir katkı sağlayacak. Bizde Büyükşehir Belediyesi olarak 1 milyon 870 bin metrekare alanı bu projenin hayata geçirilmesi için tahsis ettik.”

KAYNAKLAR VERİMLİ KULLANILACAK

Belediyecilikte yerli malı kullanımı ve kaynakların optimum kullanılması konusunda son derece hassas olduklarını belirterek Altay, gelirleri takip etmek, yeni kaynaklar üretmek ve bunu optimal kullanmak için azami gayret gösterdiklerini; kendilerine emanet edilen her kuruşu Konyalıların hizmetine aktaracaklarını ifade etti.

TRAFİK EYLEM PLANI HAZIRLANACAK

Şehir olarak 2053 yılını kapsayan bir eylem planı yapacaklarını kaydeden Altay, “Konya’mız coğrafik özelliği itibarıyla bisiklet sürmek için en uygun illerden biridir. Bizim yapmamız gereken kesintisiz bisiklet yolları yapmak ve bunu bir plan dahilinde sürdürmektir. Bisiklete binmeyi teşvik edecek ve şehir içi ulaşımda bisikleti öncelikler arasına almak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile birlikte Bisiklet Master Plan üzerinde çalışıyoruz” dedi. 

YENİ CADDELER AÇILACAK

Konya’nın trafiğinin yükünü çeken mevcut caddeleri rahatlatmak ve alternatif ulaşım güzergâhları için yeni arterler açmak için çalışmalara başladıklarını kaydeden Altay, “Mevlana Kültür Merkezi’ni Çeçenistan Caddesi’ne bağlayacak Celaleddin Karatay Caddesi,Beyhekim Hastanesi’ni Yeni Tıp Fakültesi’ne bağlayacak Sultan Abdülhamid Han Caddesi yapıyoruz. Fatih Caddesini de Gazze Caddesine bağlayacağız. Bu caddemiz ile Selçuklu ve Meram ilçelerimizi birbirine bağlamış olacağız” diye konuştu. 

KONYA’DA YAŞAYAN BÜTÜN CANLILAR BİZE EMANET

“Bizler Hayvan sevgisini ve hayvan haklarını hem dinimizin emri hem de ecdadımızın bize emaneti olarak görüyoruz” diyen Altay, Türkiye’de ilk kez hayata geçirdikleri e-pati uygulamasını daha geniş bir kitleye yayacaklarını; hizmete açtıkları Türkiye’nin en modern hayvan barınağının Hayvan Konuk Evi fonksiyonunu artıracaklarını vurguladı. 

KOMEK’LER AKADEMİ HALİNE GETİRİLECEK

Konya Meslek Edindirme Kurslarını (KOMEK) dezavantajlı insanların da yararlanması için engelsiz hale getireceklerini anlatan Altay, “Meslek Edindirme Kurslarımızda belli bir bölümü bitiren ve daha fazla eğitim almak isteyen hemşerilerimiz için daha üst eğitim sınıfları açacağız. Birden fazla bölümlerle KOMEK’leri akademi haline getireceğiz.Çocuklarımız için eğitim, dinlenme ve ders çalışma mekanı haline gelen Bilgehane sayımızı artıracağız. Bilgehaneler aynı zamanda etüt merkezleri haline gelecek” dedi.

Editör: TE Bilişim