Toprakla olan ilişkisinin 40 yılı, iş adamı olarak tarım sektöründeki faaliyetlerinin ise 30 yılı aştığını ifade eden Ercan, adaylık kararında en büyük etkenin uzun yıllar yurtiçi ve yurtdışında edindiği tecrübeyi üreticinin istifadesine sunmak olduğunu söyledi. Ahmet Ercan yaptığı açıklamada, “Recep Konuk Pankobirlik Başkanı olarak bu zamana kadar 32 fabrika açtı, Ilgın Pankobirlik yönetimi ise bölgesinde maalesef bir tek fabrika açmadı. Bu bölgelerde kalkınmayı nasıl sağlayacaksınız? Bizim önceliğimiz fabrika, bizim önceliğimiz üretim” dedi. 

‘İLK İŞ ILGIN ŞEKER FABRİKASI SATIN ALINACAK’

Ercan ayrıca Ilgın Şeker Fabrikası’nın satışının iptalinden sonra mevcut durumdaki belirsizliğin giderilmesi için yapacakları ilk icraatın da fabrikayı birlik ve üyeler adına satın alma girişimi olacağını kaydetti. 

‘ÇİFTÇİ YÖNETİME KATILACAK’

Seçim çalışmaları için sahaya indiklerini ve üreticilerle bir araya gelip projelerini anlatmaya başladıklarını aktaran Ercan, “Ben oy kullanacak her üyeye şunu söylüyorum: Gelin birlikte yönetelim, yönetimin her safhasında beraber olalım” dedi.  Mevcut yönetimin de bir an önce Kongre tarihini açıklaması gerektiğini söyleyen Ercan, açıklamanın ertelenmesi Ilgın Şeker Fabrikası ile ilgili atılacak adımların gecikmesine ve olumsuz bir sonucun ortaya çıkmasına sebep olabileceğine dikkat çekti. 

AHMET ERCAN KİMDİR?

Ahmet Ercan 12 Haziran 1971 yılında Konya’nın Kadınhanı ilçesinde dünyaya gelir. İlköğrenimini Kadınhanı, ortaöğrenim ve liseyi Ilgın’da kalan eğitimini de yurtdışında tamamlayan Ercan’ın toprakla olan ilişkisi o günlerde başlar. Daha küçük bir çocukken toprakla kurduğu bağı yaklaşık 40 yıl boyunca geliştirir ve toprak ananın bereketine duyduğu hayranlık, toprakla hemhal olmuş insanların yaşam hakkındaki bilgeliklerini gördükçe daha da artar. Ahmet Ercan ta o zamanlardan tarımın ülke için ne derece stratejik öneme haiz olduğunun farkına varır. “Yaşadığımız coğrafyanın çetin siyasal şartları gereği her zaman güçlü ve dirayetli olmamız gerekir, gücü ise üretimle sağlarız” der. Bu durumda Anadolu toprağının cefakâr çiftçisinin sırtladığı yüke omuz verilmeli ve tarım sektörü her daim güçlü olmalı diye düşünür.   

32 yıldır Pankobirlik üyesi olan Ercan yaşamı boyunca tarım üretiminin hemen her safhasında bulunur. 12 yıl boyunca “tarımın küçük dev ülkesi” olarak anılan Hollanda’da yaşar. Burada edindiği tecrübe ve ileri düzey tarım ve hayvancılık alanındaki birikimini bugün Pankobirlik aracılığıyla bölge çiftçisine aktarmak istemektedir. Konya’nın tüm ilçelerinde Case IH traktör ana bayiliği yapan, 30 yılı aşkın süredir akaryakıt, tarım makineleri ve tarım sektöründe faal bir işadamı olarak öne çıkan Ahmet Ercan, evli ve 4 çocuk sahibidir. 

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim