İŞKUR Konya İl Müdürlüğü ve Konya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası işbirliğiyle gerçekleştirilen Girişimcilik Eğitim Kursu'na katılan öğrencilerin sertifikaları düzenlenen törenle verildi

Girişimcilik Eğitim kursuna katılan öğrencilere sertifikalarının dağıtıldığı törene, Konya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası Başkanı Muharrem Karabacak ve yönetim kurulu üyeleri, İŞKUR Konya İl Müdürü Emrah Keleş, S.Ü. Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mete Sezgin, öğrenciler ve yakınları katıldı. 

Törende konuşan İŞKUR Konya İl Müdürü Emrah Keleş, "İŞKUR olarak Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası ile birlikte düzenlediğimiz Girişimcilik Eğitim Programına katılan öğrencilerimizin eğitimlerini başarılı bir şekilde tamamlayarak sertifikalarını aldılar. Sertifikalarını alan öğrencilerimiz Yeni Girişimci Desteğine başvuru hakkı elde ediyorlar. Aktif işgücü politikaları içinde yer alan Girişimcilik Eğitim Programı kuruma kayıtlıların; iş planına dayalı iş kurma ve yönetme hususlarında eğitilmesi, iş planlarını oluşturmaları, KOSGEB ve benzeri finansman kaynaklarına erişimlerini kolaylaştırması için yürütülen eğitim programıdır. Eğitimi başarı ile tamamlayıp sertifika alan ve desteği hakeden girişimcilerimiz, kuracakları işletmeler için kuruluş desteği, işletme kuruluş dönemi için Makine, Teçhizat, Ofis Donanım ve Yazılım Desteği, İşletme Giderleri Desteği gibi birçok desteklerden faydalanabileceklerdir. Bu destek oranı erkek girişimci için yüzde 60 iken, kadın girişimci, gazi, birinci derece şehit yakını ve engelli girişimciye yüzde 80 olarak uygulanmaktadır" dedi. 

GİRİŞİMCİLİK KURSU, İŞ KURMAYA YÖNELİKTİR

Konya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası Başkanı Muharrem Karabacak da, konuşmasında girişimcilik kursunun iş kurmaya yönelik olduğunu belirterek, şunları kaydetti: "2011 yılında Odamızın müracaatı ile Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü mevzuatı uyarınca Meslek Odalarının girişimcilik kursu düzenleme yetkisinin olmadığı tarafımıza bildirildi. 2011 yılında ilgili Bakanımızın talimatlarıyla İŞKUR Genel Müdürüyle görüşerek bu yanlışlığın mevzuatta düzeltilmesini talep ettik ve tüm Türkiye'de Meslek Odalarının İŞKUR bünyesinde düzenlenecek girişimcilik, uygulamalı girişimcilik kursu açabilme yetkisini almış olduk. O tarihten itibaren Meslek Odalarımız bu faaliyetleri yürütebilmektedir. Bu gün itibariyle 2016 yılının 3. mezunlarını verdik. Odamızın İŞKUR' la yaptığı işbirliğiyle KOSGEB uygulamalı iş kurmaya yönelik girişimcilik eğitimi yeni kursiyerlerimizle devam ediyor. Eğitimler 70 saat ve 25 kişilik sınıfta yapılmaktadır. Eğitimler kendi işini kurmayı düşünen ilk defa iş kuracak girişimcileri desteklemeye yöneliktir. Kurs aldıktan sonra işini kuracak olanlar 50 bin TL hibe, 100 bin TL geri ödemeli destek olmak üzere 150 bin TL'ye kadar KOSGEB tarafından desteklenecektir. Bu eğitimler, 24 saati atölye çalışmalarından oluşan toplam 70 saatlik eğitimler olup; genel katılıma açık ve ücretsiz eğitimlerdir. Eğitimlerimizin Hocalığını Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekan yardımcısı Doç. Dr. Mete Sezgin yapmaktadır. Sizlerin aracılığıyla mezun olan kursiyerlerimize başarılar diler, başta İŞKUR İl Müdürümüz Emrah Keleş ve çalışanlarına, eğitimlerdeki üstün performansıyla Doç. Dr. Mete Sezgin'e çok teşekkür ederim." 

S.Ü. Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mete Sezgin de eğitimlerin başarılı bir şekilde tamamlandığını ifade ederek, "Konya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası ve İŞKUR arasında yapılan protokol gereği işbirliği ile Haziran, Temmuz, Ağustos, arasında Konya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Esnaf Odasında KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri başarılı bir şekilde tamamlandı. Eğitimler kendi işini kurmayı düşünen ilk defa iş kuracak girişimcileri desteklemeye yöneliktir. Bu eğitimler, 24 saati atölye çalışmalarından oluşan toplam 70 saatlik eğitimler olup; genel katılıma açık ve ücretsiz eğitimlerdir. Yapılan eğitimlerle sadece minibüs ve servis araçları esnafı değil, tüm Konya'da kendi işini kurmak isteyenler faydalandı" diye konuştu. Konuşmaların ardından girişimcilik kursuna katılan öğrencilere sertifikaları dağıtıldı.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim