1 Kasım seçimlerinde tek partili iktidarın ve istikrarın devam etmesi, ekonomi piyasalarına doğrudan etki etti. Piyasalardaki bu gelişme iş dünyasını sevindirirken, gelecek adına da umutların yeniden yeşermesini sağladı.

KÜTÜKCÜ: MORAL BULDUK

Konya Sanayi Odası Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, 26. Dönem Milletvekilliği seçim sonuçlarının Türkiye'ye ve İslam dünyasına hayırlı olmasını dileyerek, "Ülkedeki siyasi belirsizliğin millet eliyle ortadan kaldırılması iş dünyasında moralleri yükseltti. Artık zaman, Türkiye'yi yeni reformlarla daha ileriye doğru taşıma zamanıdır" dedi.

Seçim sonuçlarına göre 64. Hükümetin AK Parti Konya Milletvekili, Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu tarafından kurulacak olmasının bir Konyalı olarak kendilerini son derece mutlu ettiğini dile getiren Başkan Kütükcü, "Başta Başbakanımız olmak üzere, yeni dönemde seçilen tüm milletvekillerini tebrik ediyorum" dedi.

Kütükcü, 7 Haziran seçimlerinin ardından oluşan siyasi belirsizlik ve terördeki tırmanıştan dolayı ülkenin motivasyon kaybı yaşadığını, ancak Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu liderliğinde kurulacak yeni hükümetin hayata geçireceği reformlarla Türkiye için yeni bir dönemin kapısının aralanacağından emin olduklarını vurguladı.

Açıklamasında Türkiye'nin seçimsiz geçecek önümüzdeki 4 yıla odaklanması gerektiğinin altını çizen Kütükcü, "1 Kasım'da milletimiz ülkenin önünü açarak, yatırımcıyı, sanayiciyi, aslında ülkedeki pek çok kesimi motive eden bir karar vermiş, 7 Haziran'dan sonraki 5 aylık süreç Türkiye açısından önemli bir sınav olarak geride kalmıştır. Şimdi iş dünyası olarak ülkemizin, siyasi atmosferden hızla uzaklaşarak, reel sektörün önünü açan, sanayi üretimini önceleyen ekonomik reformlara kaldığı yerden devam etmesini bekliyoruz. Önümüzde seçimsiz geçecek 4 yıl var. Bu dönem Türkiye için Sayın Başbakanımızın daha önce açıkladığı 25 Öncelikli Dönüşüm Programı ve diğer reformların adım adım hayata geçirildiği yeni fırsatlar dönemi olmalıdır. Bu anlamda Sayın Başbakanımızın seçimlerin hemen ardından Konya'da ve Ankara'da yaptığı konuşmalarda kullandığı 'seher vaktiyle çalışmaya başlayacağız' ifadesi de bizler için bir motivasyon kaynağıdır, yeni bir umut ışığıdır. En kısa sürede kurulmasını istediğimiz hükümetimizden ve tüm siyasi partilerimizden, ülkede güven ve istikrar ortamının yeniden güçlendirilmesini, milletimizin moralini yükseltecek adımlar atılmasını bekliyoruz " şeklinde konuştu. Başkan Kütükcü, ayrıca Konya'dan seçilen tüm milletvekillerini tebrik ederek,  başarı dileklerini iletti.

ÇEVİK: GÜNDEM EKONOMİ OLMALI

Türkiye'nin büyük bir katılımla, huzur içerisinde gerçekleştirilen 1 Kasım seçimleriyle dünyaya katılımcı demokrasinin güzel bir örneğini verdiğini açıklayan Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik,  olgunlukla karşılanan seçim sonuçlarının ülkemize huzur, başarı ve refah getirmesini diledi.

KTB Başkanı Hüseyin Çevik yaptığı açıklamada, "7 Haziran seçimleri sonucunda bir türlü hükümetin kurulamayışının, küresel kırılganlıkların yaşandığı coğrafyamızda; Ülkemize ekonomik, sosyal ve siyasal alanda sıkıntılar yaşatmıştır" diye konuştu. Çevik, "Yenilen seçimler ile birlikte güçlü bir hükümetin işbaşına geleceği görülmüştür. Bu ortamda sorunların çözümü olacak partiyi halkımız belirlemiştir. Seçim sonuçları halkın önceliğinin ekonomik başarıya ve demokratikleşmeye odaklı olduğunu göstermesi açısından iyi analiz edilmesi gerekir. Halkımız boş vaatler ve kuru inatlaşmadan yana değil, Ülkenin geleceğini inşa ve ihya edeceğine inandıklarına teveccüh göstermiştir. Bu açıdan tek başına hükümet kurma görevini alacak olan Ak Parti Genel Başkanı ve hemşerimiz Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'na ve parlamentoya giren partilere başarılar dilerim. Bundan sonra seçim atmosferinin geride kalması, Türkiye'nin birlik içerisinde öncelikli gündem maddesi olan ekonomiye odaklanılması,  kalkınma ve rekabet gücü alanlarında bir dizi düzenlemenin süratle hayata geçirilmesi gerekir. Böylece, teröre taviz verilmeden kardeşlik hukuku içerisinde 2023 ve 2071 hedeflerine hep birlikte yürüyeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın" dedi.

ÖZTÜRK: GELECEĞE UMUTLA BAKIYORUZ

KTO Başkanı Selçuk Öztürk, 1 Kasım seçimlerinin hayırlı olmasını dileyerek, demokrasiden yana olduğunu gösteren tüm Türkiye'nin birlik, beraberlik ve istikrar isteğini sandığa yansıttığını söyledi.

Konya Ticaret Odası Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Öztürk, 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimleri'ni değerlendirdi. Demokrasiden yana olduğunu gösteren tüm Türkiye'nin birlik, beraberlik ve istikrar isteğini sandığa yansıttığını söyleyen Başkan Öztürk, "1 Kasım milletvekilliği genel seçimlerinin tüm Türkiye'ye hayırlı olmasını diliyorum. Demokrasinin gereği olarak son sözü halkımız sandıkta söylemiş ve iradesini yansıtmıştır. Milletin tercihi ile oluşan yeni tabloda, ülkemizde siyasi istikrar ortamının kaldığı yerden devam edeceğine inanıyoruz. 7 Haziran seçimlerinin ardından sıkışan sistemin açılması için sandığa gitmenin daha hayırlı olacağını ifade etmiştik. Bugün, 5 ay aradan sonra halkımızın birlik, beraberlik ve istikrar isteğini sandığa yansıttığını görmekteyiz. 1 Kasım seçimleri ile Türkiye'nin daha sağlıklı bir parlementoya ve daha sağlıklı, istikrarlı bir hükümete sahip olacağına inanıyoruz. İş dünyası olarak istikrar ortamında geleceğe umutla bakabiliyoruz. Bu bakımdan ülkemizin ekonomik gelişiminin devamı açısından gerçek demokrasiyi vazgeçilemez bir unsur olarak görüyoruz. Bundan sonra hedef birlik ve beraberlik içinde 2023'tür. Türkiye 2019 yılına kadar seçimsiz bir dönemde girmiştir. Önümüzdeki dört yıl süresince istikrar ve güven ortamında ekonomiye yoğunlaşılması için ortam sağlanmıştır. Türkiye'nin, kalkınma hedefine ulaşabilmesi için bugünden itibaren birinci gündem maddesinin ekonomi olması gerekir" diye konuştu.

KTO Başkanı Selçuk Öztürk, Konya'da seçimleri kazanan tüm milletvekillerini tebrik ederek, yeni dönemde Konya için hayırlı hizmetler beklediklerini ifade etti. 

ŞİMŞEK: YENİ BİR FIRSAT DAHA DOĞDU

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, 1 Kasım seçim sonuçları ile ilgili değerlendirmede, "1 Kasım seçimlerinin sonuçları milletimizin, ülkemizin geleceği için tercihini istikrardan yana kullandığını açıkça ortaya koymuştur. Milletimizin demokratik yollarla ortaya koyduğu iradenin bir ürünü olarak ortaya çıkan bu sonuçları tüm siyasi partilerimizin sağduyu ile değerlendirmesi ve sonuçlara herkesin saygı göstermesi gerektiği inancındayız. İş dünyasının temsilcileri olarak bu sonuçları Yeni Türkiye'nin inşası, ülkemizin gelecek vizyonu ve hedefleri açısından bir fırsat olarak görüyoruz. Önümüzdeki 4 yılık süreç, istikrarın, yatırımların ve büyümenin sürmesi adına yeni bir sayfa açılması anlamını da taşımaktadır. 7 Haziran seçimlerinin ardından oluşan 5 aylık belirsizlik, kaos ortamı ve uzlaşmaz siyasi anlayış sona ermiş, yeniden güçlü bir siyasi irade oluşmuştur. Bu sonuçların ardından millet olarak sorumluluğumuz bir kat daha artmıştır. Şimdi millet olarak daha fazla çalışma ve birlik olma zamanıdır. Ülkemizin 2023 hedeflerine giden yolda kritik bir viraj olarak gördüğümüz önümüzdeki 4 yıllık süreçte iş dünyasının elinin güçlendirilerek daha fazla üretmeye teşvik edilmesinin son derece önemli olduğuna inanıyoruz. Ayrıca, sosyal hayatta ve demokratik açılımlarda reformların devam etmesi ve ülkemizi geleceğe taşıyacak yeni projelerin üretilmesi de su götürmez bir gerçektir. Milletimizin ortaya koyduğu bu irade aynı zamanda sivil ve özgür bir anayasayı daha da zorunlu kılmıştır. Bu doğrultuda hükümetin kurulmasıyla birlikte özünü milletimizin milli ve manevi değerlerinden alan ve toplumun her kesimini kapsayan yeni sivil bir anayasa çalışmalarına da vakit kaybetmeden başlanmalıdır. Ülkemizin ilerleyişinin önünde bir kambur olarak her dönemde karşımıza çıkan terörün de bir an önce sonlandırılması ve terörle mücadelenin de daha etkin bir şekilde yürütülmesi de önem arz eden bir diğer konudur. 1 Kasım seçimlerinin ardında ortaya çıkan sonuçlar aynı zamanda ülkemizi dünya üzerinde umut ışığı olarak gören milletlerin beklentileri açısından da son derece önemlidir. Özellikle Ortadoğu'da akan kanın dinmesi terörün ve savaş ortamının sonlandırılması adına ülkemizin izleyeceği güçlü dış politika bölgede belirleyici olacaktır. Seçim sonuçları ülkemizdeki huzur, güven ve pozitif istikrar ortamının devam edeceğine olan inancımızı daha da kuvvetlendirmiştir. Gerek iş aleminin aktörleri gerekse de sivil toplum kuruluşu olarak geleceğe umutla baktığımızı özellikle dile getirmek istiyoruz" ifadelerine yer verdi.

YILDIRIM: MİLLİ İRADE, 'İSTİKRAR' DEDİ

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım, 1 Kasım Genel Seçimleri'nin sonuçlarını değerlendirdi. Sandığa giden seçmenin kararını istikrar ve demokrasiden yana gösterdiğini dile getiren Başkan Yıldırım, sonuçların tüm Türkiye için hayırlı olmasını temenni etti. Yıldırım, "7 Haziran seçimlerinde istenilen sonucu göremeyen milli irade 1 Kasım seçimlerinden oyunu istikrardan yana kullanmıştır. Çıkan sonuçlar başta üreticiler olmak üzere birçok kesimi sevindirmiştir. Nitekim, 7 Haziran'dan sonra gelişen süreçte, dolardaki çalkantı, kaos ortamı, terör olayları, endişeler vatandaşı korkutmuştur.

Tek başına iktidara olan ihtiyaç her geçen gün artmıştı. Halk kararını verdi ve Adalet ve Kalkınma Partisi tek başına iktidar oldu. Sonucun tüm ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Milletin tercihi ile ortaya çıkan yeni sonuçlarla özlenen siyasi istikrarın kaldığı yerden devam edeceğine inanıyoruz. Türkiye'nin daha sağlıklı bir meclis kadrosuna ve daha sağlıklı, istikrarlı bir hükümete sahip olacağına inanıyoruz. Konya iş dünyası olarak istikrar ortamında geleceğe umutla bakabiliyoruz" dedi.

Konya olarak hemşerimiz Davutoğlu'nun büyük zafer kazanmasının da gurur verici olduğunu dile getiren Başkan Yıldırım, "Konya'nın evladı, Konya için büyük bir değer olan, her platforma Konya'ya yeni yatırımlar kazandıran AK Parti Genel Başkanı, Başbakan ve hemşerimiz Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nu, tüm AK Parti ailesini şahsım ve ASKON Konya Şubesi adına tebrik ediyorum.Ayrıca yine Başta Konya olmak üzere  KOP bölgesinde Milletvekili seçilen hemşerilerimizi de  tebrik ediyor,  Vekillerimizi Konya'mız için büyük kazanç olarak görmekteyiz.Çıkan sonuçlar bizi birbirimizden ayırmamalı. Tüm vatandaşlar olarak sonuca saygı duymalıyız. Kutuplaşmaların olmadığı, huzur ve güven ortamının hakim olduğu, istikrarın sürdüğü günlerde buluşmak üzere herkesi saygı ve sevgiyle selamlıyorum" diye konuştu.

AKPINAR: İSTİKRARIN ÖNEMİ DAHA İYİ ANLAŞILDI

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Konya Şube Başkanı Cemalettin Akpınar, seçim sonuçlarının hayırlı olmasını dileyerek, tek parti iktidarıyla ekonomide güven ortamının yeniden oluşacağını söyledi. 
TÜMSİAD Konya Şube Başkanı Cemalettin Akpınar, 1 Kasım milletvekili genel seçim sonuçlarıyla ilgili yaptığı açıklamada, tek başına iktidar olan AK Parti'yi kutladı. İstikrar için tek parti hükümetlerinin önemini daha önce ekonomik krizler yaşayan Türk halkının iyi bildiğini ifade eden Akpınar, "7 Haziran seçimlerinin ardından ortaya çıkan kaos ortamı ve siyasi belirsizlik döviz kurlarında, faiz oranlarında artışı beraberinde getirdi. Hammadde fiyatları da artışlardan nasibini aldı. Sanayici ve işadamlarımız bu ortamda iş yapamaz duruma geldi, KOBİ'lerimiz sıkıntılı günler geçirdi. Haziran'dan Kasım'a 5 ayda istikrarın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladık" dedi.
Cemalettin Akpınar, huzur, istikrar, güven ve daha güçlü Türkiye isteyenlerin tercihini AK Parti'den yana kullandığını dile getirerek, "Seçmen sandıktan her alanda güçlü bir Türkiye çıkmasını istemiştir. Tek parti iktidarıyla güven ortamı yeniden oluşacak. Çıkan sonuç ülke ekonomimizin de geleceğe güvenle bakmasını sağlayacaktır. Vakit kaybedilmeden ekonomik reformlar ve piyasalarda canlılığı hızlandıracak teşvik paketleri hayata geçirilmelidir. 2023 hedeflerine ulaşmak için hızla yolumuza devam etmeliyiz" diye konuştu.
TÜMSİAD Konya Şube Başkanı Cemalettin Akpınar, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na memleketi Konya'da hemşehrilerinin gereken desteği verip vekil sayısının 11'den 12'ye yükselmesini sağladığını hatırlatarak, Konya'ya yapılacak yatırımlarında biran önce başlamasını beklediklerini sözlerine ekledi.

DEMİRCİ: MİLLET İSTİKRARDAN YANA OLDUĞUNU GÖSTERDİ

Konya Müteahhitler Birliği (KOMÜT) Başkanı Ekrem Demirci, 1 Kasım seçim sonuçlarını değerlendirdi. Sonuçların, Türkiye'nin tercihinin 7 Haziran'da risk altına giren istikrar ve güven ortamına sahip çıkmaktan yana olduğunu gösterdiğini belirten Ekrem Demirci, "En önemli mesaj, hiç şüphesiz, dünyada Müslümanların  ezen ve bölücü terör örgütü ve onun güdümündeki yapılara yöneliktir. Türkiye'nin üzerine 7 Haziran sonrasında yeniden silahın, şiddetin, kanın, göz yaşları durdurmak için terör yapılarına, devleti yıkmak isteyen  yapılara ve Müslüman kardeşlerimizin mağduriyetlerine karşılık olarak aziz milletimiz güçlü bir cevap vermiştir. Milletimiz 1 Kasım seçimleriyle, ülkemizin birlik, beraberlik ve bütünlüğüne sahip çıkma yönünde güçlü bir irade ortaya koymuştur. Bütün dünyadaki Müslüman kardeşlerimiz de bu başarıdan dolayı çok mutlu olmuştur. Bu iradeye  sahip olan siyasi otoriterlerimize de başarılar diliyorum İnşallah milletimiz yüzünü kara çıkarmadan ülkemize barış ve başarı getireceklerine  inanıyorum. Yine sandığa gidip oy kullanmak suretiyle milli iradenin tecellisini sağlayan tüm vatandaşları da tebrik ederim" dedi. Demirci ayrıca, "Tek başına iktidar olan AK Parti'yi, Genel Başkanı ve Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu'nu kutluyorum. Sandıkta ortaya koyduğu irade ile Türkiye'nin geleceğine, 2023 hedeflerine sahip çıkan milletimizin her bir ferdine şükranlarımı sunuyorum" dedi.

KARAMERCAN: İSTİKRAR VE GÜVEN YENİDEN OLUŞACAK

1 Kasım 2015 tarihinde gerçekleştirilen Milletvekilliği Genel Seçimleri ile ilgili bir açıklama yapan Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Ali Osman Karamercan, 26'ıncı Dönem Milletvekilliği Seçimlerinin tüm yurtta güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesi ve seçimlere katılım oranının oldukça yüksek olmasının büyük memnuniyet verici olduğu söyledi.

Konya'nın Başbakan'ına ve evladına sahip çıktığını da hatırlatan Başkan Karamercan, başarılarından ötürü başta Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ve ekibini, AK Parti Konya İl ve İlçe Yönetimlerini de kutladı.

1 Kasım seçim sonuçlarıyla Türk halkının önemli bir mesaj verdiğini belirten Başkan Karamercan, "Seçmen sandıktan her alanda güçlü bir Türkiye çıkması mesajını vermiştir. Bundan böyle tek parti iktidarıyla piyasalarda ve ekonomide güven ortamı yeniden oluşacak. Bu sayede ülke ekonomisi ve biz esnaflarda önümüze güvenle bakabileceğiz" dedi.

7 Haziran seçimlerinden bugüne 5 aylık süreçte piyasaların ve ekonominin darboğaza girdiğini hatırlatan Başkan Karamercan, "Döviz kurlarındaki artış, para piyasalarındaki dengesizlik, altın ve borsadaki dalgalanmalar, üreten kesimi, vatandaşlarımızı ve esnaflarımızı çok rahatsız etmişti. 1 Kasımda çıkan sonuç ülke üzerindeki kara bulutları kaldırmıştır. Vakit kaybetmeden hükümet kurulmalı ve ekonomik reformlar ve piyasalarda canlılığı hızlandıracak teşvik paketleri hayata geçirilmelidir. 2023 hedeflerine ulaşmak için hızla yolumuza devam etmeliyiz" diye konuştu.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim