Bulunan cüzdan, 5 gün süren aramadan sonra sahibine teslim edildi

Minibüsüyle Beyazkent-Larende hattında çalışan Cevat Karaman, aracında bulduğu, içerisinde bin 500 lira para ve fotoğraf dışında başka bir şey olmayan cüzdanı, 4 No'lu Dolmuş Durağı Kooperatifi Başkanı Cemalettin Özuylasi'ye teslim etti. Durumu polise bildiren Özuylasi, daha sonra duraktaki diğer şoförlerle cüzdanın sahibini aramaya başladı. 
Cüzdanda adres bilgisi ve telefon numarası olmadığını, sadece fotoğraf ve bin 500 lira para olduğunu, bu nedenle cüzdan sahibine ulaşmakta zorluk yaşadıklarını anlatan Özuylasi, AA muhabirine, mahalle muhtarlarını ellerindeki fotoğrafla tek tek gezerek cüzdan sahibini aradıklarını söyledi. 
Cüzdanın sahibi Kamil Yörük'ü (72) 5 gün sonra bulduklarını ve cüzdanı bugün teslim ettiklerini ifade eden Özuylasi, ''Muhtarlara sora sora cüzdanın sahibini bulduk. Tüm şoför arkadaşlarımızın dürüstlüğünü bir kez daha kamuoyuna göstermiş olduk. Müşterilerimiz, dolmuştan inerken eşyalarını mutlaka kontrol etsinler'' dedi. 
Yurt dışında yıllarca çalıştıktan sonra emekli olup Karaman'a yerleşen cüzdan sahibi Yörük ise ''cüzdanından umudu kestiğini'' söyledi. Yörük, ''Bulan arkadaşlar helal süt emmişler. Kendilerine teşekkür ediyorum'' diye konuştu.  Cüzdanın bulunması durumunda, bulan kişiye 200 lira vermeyi düşündüğünü ifade eden Yörük, Özuylasi'ye 200 lira teklif etti. Özuylasi de parayı ''bir hayır kurumuna bağışlamak şartıyla'' kabul etti.
AA
 
Editör: TE Bilişim