Beyşehir ilçesinde, Beyşehir Gölü Milli Parkı’nda 60 işçinin sürdürdüğü temizlik çalışmaları çerçevesinde bir aylık sürede 30 kamyon çöp toplandı. Bu durum Milli Parka gelenlerin çevreyi temiz kullanmadıklarını ortaya koydu

Milli park sahasında Orman ve Su İşleri 8. Bölge Müdürlüğü ile Konya Çalışma İş Kurumu Müdürlüğü (İŞKUR) tarafından ortaklaşa yürütülen ve Beyşehir Belediyesi’nin de destek verdiği Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında başlatılan temizlik çalışmaları devam ediyor. Faaliyetlerle göl kıyısındaki ağaçların da bakım ve budamaları gerçekleştiriliyor. Beyşehir Gölü kıyılarında yürütülen çalışmaları Konya Orman ve Su İşleri 8. Bölge Müdürü Ahmet Duran ile Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Lokman Ceylan, ilçe protokolü ile birlikte inceledi. Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük burada yaptığı açıklamada, Beyşehir Gölü Milli Parkı’nın Türkiye için önemli milli parklardan birİ olduğunu vurgulayarak, gölün bölgeye farklı bir ortam ve güzellik kattığını söyledi.
Orman ve Su İşleri 8. Bölge Müdürü Ahmet Duran da, proje çerçevesinde Beyşehir’de ilçe merkezi, Yeşildağ beldesi ve 4 köyde 60 işçi ile göl milli parkının temizliği başta olmak üzere mevcut gölün kirliliğine sebep olan, gölün yaşam alanını olumsuz yönde etkileyen florasının ve çürümüş olan ağaçlarının bakım ve budamasının yapıldığını vurguladı. Duran, “Bu program 31 Aralık tarihine kadar devam edecek. Kaymakamlığımız ve Beyşehir Belediyemiz de işçilerimizin naklinden buradaki ekipmanlarına ve iaşesine kadar her türlü desteği bizlere sağlamış bulunmakta. Burada turizm cenneti olarak tabir ettiğimiz bu alanların özellikle turistlerimizin yoğun olduğu dönem içerisinde de temizlik hizmet ve tadilatının yapılması önem taşıyor” dedi.

KONYA’DA 2 BİN KİŞİ ÇALIŞTIRILIYOR
Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Lokman Ceylan ise, bu tür programların uzun süreli işsizlerin olduğu ve bunlara çalışma alışkanlığı, mesleklerini geliştirmeleri anlamında yapılan bir uygulama olduğunu belirtti. Bakanlığın son yıllarda özel önem verdiği toplum yararına çalışma programları için büyük kaynaklar tahsis ettiğini anlatan Ceylan, “Yılbaşından beri de 2 bin kişinin üzerinde merkez ve ilçelerimizde bu projeleri yürütüyoruz. Halen Orman ve Su İşleri Bölge Müdürlüğümüz kapsamında il genelinde toplam 215, Beyşehir’de ise 60 arkadaşımız istihdam edilmiştir. Bunlar 3 aylık geçici bir süre içindir. Önümüzdeki günlerde de imkanlar ve kaynaklar dahilinde ve işin gerekleri kapsamında bunları uzatmayı düşünüyoruz. Bu ve diğer projelerimizle inşallah 2023 yılına kadar işsizliği Türkiye’de yüzde 5’lere indirmeyi hedefliyoruz. Zaten Konya’mızda yaklaştık bu oranda ama Türkiye çapında biraz daha kurumlarla işbirliği halinde çalışmamızın devam edeceğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
İHA 
Editör: TE Bilişim