Birlik Vakfı Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen “Kişiler Arası İlişkiler ve Sağlıklı İletişim” konulu konferansta Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Uslu, iletişimin son dönemde geldiği noktaya değindi.

İnsanın fıtratı gereği doğduğu andan itibaren iletişim kurmaya başladığını belirten Doç. Dr. Uslu, “Çoğu zaman insanların bizi yanlış anladığı yada bizim mesajı doğru vermemiz ile ilgili sıkıntılarımız var.İletişimin dili önemli. İnsanların bir sözlü, bir de sözsüz mesajları var.İnsan doğduğu andan itibaren hayatının yüzde 75’ini diğer insanlarla geçiriyor. Burada bizim verdiğimiz mesaj ve onlardan nasıl mesaj aldığımız hayatımızı etkiliyor. İnsan doğduğu andan itibaren diğer insanlarla ilişki kurmaya ve yaşamaya meyilli ve eğimli olarak doğuyor,çünkü aşması gereken bir kaygı ve korkusu var. Diğer insanlarla ilişkilerimizi başlatan şey ise bağlanmadır. Bağlanmanın altında şefkat ve sevgi var. İlk güvenli ilişki annede kuruluyor. Çocukları yetiştirirken kendimizle ilişkimizde güven veriyoruz, ama başkalarıyla kuracakları ilişkide güven vermiyoruz. Özellikle dış dünyanın güvenilmemesi gerektiğini öğütlüyoruz. Çocukları dış dünyaya hazırlamıyoruz. 18 yaşındaki çocuk eve gelen misafire hoş geldin demeyi bilmiyor” dedi. 

Günümüzde gelinen noktada özellikle gençlerin kendini sosyal medyada ifade etiğini, çünkü çocukların bulunduğu ortamda mutlu olmadığını ifade eden Doç. Dr. Uslu, kişilerin yüz yüze geçireceği bir alan olmadığı için sosyal medyaya yöneldiğini belirtti. Uslu, günümüzde insanların mutluluk kaynağının sosyal onay olduğunu vurguladı.

Konferans sonunda Birlik Vakfı Konya Şube Başkanı Orhan Gündüz, Doç. Dr. Mustafa Uslu’ya katılım belgesi ve çeşitli hediyeler verdi.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim