Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı Mehmet Altındağ Saadet Partisi Konya il Binası'nda gündeme dair açıklamalarda bulundu. Mevcut iktidarın vatandaşı suni gündemlerle oyalamakta olduğunu dile getiren Altındağ, "Konuşulanların birçoğu ülkemizin temel sorunlarının tartışılmasından öte, sadece boş, anlamsız ve enerji kaybından başka bir şey değil. Kin ve nefretin hayatımızın her aşamasını kapladığı bir süreci yaşıyoruz. İşsiz vatandaşımıza iş bulunacakta anayasa mı engel oluyor? Terör bitirilecekte, mevcut Parlamenter sistem mi engel oluyor? Seçim üstüne seçimler yapılıyor, sorunlarımız bir kartopu gibi büyümeye devam ediyor. Milletimiz dünden habersiz, yarın ne olacağı ve ne ile karşılaşacağını bilmeden yaşıyor" diyerek birbirini dinlemeyen, bir toplumun sıkıntılarından kurtulamayacağını söyledi.

'BÖLGEMİZİN İSTİKRARSIZLIĞINDA

ÖNEMLİ PAY SAHİBİ OLDULAR' 

Dış güçlerin Türkiye'yi yeniden tasarımlamak için çaba harcamadığını söyleyen Altındağ, "Bugün 4 milyona yakın Suriyeli kardeşimiz, ülkemizde yaşamak zorunda kaldıysa, bu sürecin psikolojik ve sosyolojik etkileri zaman içinde daha da etkili olacak demektir. Sultanahmet'te,  Ankara'da,  Reyhanlı'da, Diyarbakır'da ve Suruç'ta patlatılan bombaların, Irak ve Suriye'de yaşananlardan bağımsız düşünülemeyeceği açıktır. AK Parti iktidarı, attığı yanlış adımlarla ve dış politikada vizyonsuz hareket etmesiyle bölgemizin istikrarsızlığında önemli pay sahibi olmuştur" diyerek Açılım Süreci'nde yapılan yanlışların ve Çözüm Süreci'nde atılan yanlış adımların sonuçlarını bugün daha net görüldüğünü dile getirdi.

'BEBEK KATİLİ ÖCALAN'DAN ÖVGÜYLE 

BAHSEDEN İKTİDAR MENSUPLARI OLDU'

Çözüm sürecinde PKK terör örgütü dağ kadrosunun, silahları ile birlikte şehirlere inmesine göz yumulduğuna dikkat çeken Altındağ, "Hatta bebek katili Öcalan'dan övgüyle bahseden iktidar mensupları olmuştur. Ne yazık ki Bu süreçte iktidar mensupları tarafından uyanlarımız hiç dikkate alınmadı. Hatta 'Ne yani siz anaların ağlamasını mı istiyorsunuz' gibi yorumlarla karşı karşıya bırakıldık. O gün bu uyarılara böyle cevap verenler, şimdi analar ağlamasın diye diye anaların anasını ağlattılar. Gelinen nokta kaygı verici ve hatta 77 milyon İnsanımızın bir beraber yaşama bilinci ve duygusu büyük yara alıyor. Milli birliğimizin, bütünlüğümüzün muhafazası zorlaşıyor.

Böyle bir durumda hükümetin bir an evvel toplumun farklı kesimlerini de dahil ederek Türkiye İçin acil eylem ve onarım programını hayata geçirmesi gerekiyor. Ayrımcılık bölücülük yapmadan sorunlarımızın çözümünü, Brüksel'de, Washington'da, Londra'da hatta Tel-aviv'de aramadan kendi içimizde bulmak zorundayız" ifadelerini kullandı.

ATILACAK HER TÜRLÜ OLUMLU 

ADIMI DESTEKLEMEYE HAZIRIZ

AK Parti'nin sözü geçen politikalardan vazgeçmesi gerektiğine vurgu yapan Altındağ, "Gelin bu yanlış politikadan vazgeçelim, öfkeye, kine, akan kana dur diyelim. Etnik ve mezhepsel farklılıkların hiçbir şekilde kaşınmasına fırsat vermeyelim. Ülke olarak, her zamandan çok toplumun her kesimini ilgilendiren bir çözüme ihtiyacımız vardır. Ülkemiz kendi sorunlarını kendi içinde çözebilecek birikim, tecrübe ve sağduyuya sahiptir. Türkiye'nin gerçekten yeni bir başlangıca, yeni bir söze. yeni bir sayfaya ihtiyacı vardır. Biz bu yönde atılacak her türlü olumlu adımı desteklemeye hazırız. 

MUHAMMED DENİZ

Editör: TE Bilişim