İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şubesi, İnşaat Mühendisleri günü nedeniyle özel bir program düzenledi. Programda meslekte 25, 40 ve 50 yıla ulaşan inşaat mühendislerine plaket verildi . Her yıl geleneksel olarak düzenlenen plaket törenine Vali Yardımcısı Mehmet Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Süleyman Kamil Akın, TMMOB Oda başkanları ile çok sayıda inşaat mühendisi ve aileleri katıldı. 

İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ KURUCU MÜHENDİSLİK ALANININ BAŞINDA 

Programın açılış konuşmasını yapan, İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Süleyman Kamil Akın, “İnşaat mühendisliği kurucu mühendislik alanlarının başında geliyor. Bu nedenle inşaat mühendisliği evrensel bir meslektir. Sürdürülebilir bir yaşam kalitesini artırmak amacıyla mesleki bir yetkinlik, etik bir anlayış ve geniş bir işbirliği içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kuruluş günleri aynı zamanda doğum günleridir. Bu günler, geçmiş ile gelecek arasında sıkı bağların kurulması gereken günlerdir. Geçmiş ile gelecek arasında kurulacak köprünün oldukça sağlam olması gerekiyor. Geçmişini bilmeyen geleceğini kuramaz. Geleceğimizin sağlıklı bir şekilde kurulması için mesleki-politik hattımızın sürekli olarak bilim, bilgi ve akılla beslenmesi gerekiyor. Bugünkü dünyamız dünkü dünya kadar büyük değildir. Dünyanın her hangi bir yerindeki doğal ve ekolojik değerlerin bozulması yerel düzeyde kalmıyor tüm insanlığı etkiliyor. Sürdürülebilir bir planlama ve sürdürülebilir sosyal çevrenin oluşturulması hizmet sürecinin ana halkası olarak bizleri de şekillendiriyor. Bu nedenle, hizmet üretim sürecinde sadece bilimsel ve teknik gerekliliklerin yerine getirilmesi yeterli olmuyor. Gerektiğinde bilimsel ve teknik verilere dayalı olarak doğaya ve yaşam alanlarına haksız müdahale edenlere karşı sesimizi sürekli olarak yükseltmemiz gerekiyor. Bugün ülkemizin ve dünyanın nüfusu giderek artıyor. Aynı zamanda teknolojik gelişmeler inşaat mühendisliği uygulamalarının kapsamını, boyutunu ve önemini her geçen gün artırıyor. Bu duruma paralel olarak bilgi üretimi de hızlı bir şekilde artıyor. Odamız, inşaat mühendisliği alanında ortaya çıkan gelişmeleri ülke ölçeğinde yaygınlaştırmak için çalışmalarını sürdürüyor” dedi.

İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ MESLEĞİNE GÖNÜL VERDİK 

Meslekte 25. Yılını dolduran Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı da gecede şu ifadelerini kullandı, “25 yılını doldurmuş bir inşaat mühendisi olarak burada plaket alacağım. İnşaat mühendisliği mesleği bizim gönül verdiğimiz bir meslek. 25 yılı mesleğimde dolu dolu geçirdim. Yapmadığım hiçbir iş kalmadı.  İnşaat Mühendisi olarak bu şehre hizmet etme şansım oldu. Bugün de Selçuklu Belediye Başkanı olarak size hitap ediyorum.  Plaket alacağım için mutluluk duyuyorum. Plaket alan tüm meslektaşlarımı tebrik ediyorum. Herkese sağlıklı hayırlı uzun ömürler diliyorum. Meslektaşlarıma mesleklerinde nice sağlıklı ve huzurlu yıllar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

İMO HAYATIMIZDA OLDUKÇA ÖNEMLİ 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise şu açıklamalarda bulundu , “Bizim için önemli bir gün. Burası bizim aslında eğitimimizi devam ettirdiğimiz hayata hazırlandığımız önemli bir yer. 4 yıl genel sekreterliğini bir yıla yakın da başkanlığını yapma şerefine nail oldum. Bütün meslektaşlarıma hayırlı, sağlıklı ve uzun bir ömür diliyorum. Özellikle hanımefendilere teşekkür ediyorum çünkü mühendislik zor ve meşakkatli bir iş. İnşaat Mühendisliği gününün hayırlı olmasını diliyorum. Plaket alan meslektaşlarımı tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim