Konya Büyükşehir Belediyesi, İl Müftülüğü , Türk Anadolu Vakfı ve Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi  tarafından Hacıveyiszade Mustafa Kurucu Hocaefendi’yi vefatının 58. yılında anma programı düzenlendi. Konya Ticaret Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş, İşadamı Mehmet Ali Atiker, İl Müftü Yardımcıları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

HACİVEYİSZADE VE AİLESİNİ ANLATILMASINA DESTEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ 

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Türk Anadolu Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ali Öge, “Her yıl klasikleşen, kurumlaşan bir faaliyet olarak toplumda örnek olan şahsiyetleri anma, anlama ve anlatma adına Hacıveyiszade efendiyi anma programlarını tertip ediyoruz. Bu programın amacı bir Allah dostunu dini ve irfanı güzel şekilde yaşayan bir insanı gelecek nesillere, ülkeyi imar edecek insanlara güzellik taşıyacak insanlara, gençlere örnek olsun diye anlatabilme gayesinin bir ürünüdür. Bu vesile ile her sene farklı tema ile Kuran Kursları ve İmam Hatip Liselerinde okuyan genç kardeşlerimizin bu meseleye kafa yormaları, bu sayede gönül vermeleri sağlamak amacıyla değişik konu başlıklarıyla şiir ve kompozisyon yarışmaları düzenlemekteyiz. Bundan sonrada değişik konular ile İmam hatip neslinin ve gelecekte ülkeye hizmet edecek insanların hayatlarına değişik konularla Haciveyiszade ve ailesini taşıma gayesini devam ettireceğiz” ifadelerini kullandı. 

HACİVEYİSZADE HOCAMIZ İLME VE İRFANA BÜYÜK DEĞER VEREN BİR İNSAN

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş ise, “Bugün burada çok kıymetli hocamız Hacı Veyiszâde Mustafa Kurucu’yu anma, anlama ve onun topluma verdiği mesajı yeniden yaşadığımız dönemdeki insanımıza taşıma anlamında bir programdır bu program. Hocamız 1930’lu, 1940’lı,1950 yıllarda yaşamış. Türkiye’nin o dönemdeki tarihine kulak verecek olursak din eğitiminin askıya alındığı dönemde onun çığlığı bir feryattı. Bu din ne olacak diyordu.  Dinimizi bu genç nesle nasıl anlatabiliriz derdine düşmüştü hocamız.  Hasbi bir insandı. O yaptığı hizmetler karşısında peygamberlerin ahlakını kendisine düstur edinmiş büyük bir zat. İnsanı kamil. Hocamız kendi döneminin ilmi, irfanı ve pozitif bilimlerini elde etmiş ve o günün en büyük din eğitimini veren kurumda öğretim görevliliği yapan bir hocamız. Hocamız ilme ve irfana büyük değer veren bir insan. Gecesini ve gündüzü birbirine katarak ilmi neşreden, insanımıza taşıyan bir insandı” dedi. İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar ise, “ Bugün pek çok insan yaşarken unutulurken, yada yaşadığı halde şu insan olmasa ne iyi olurdu derken aradan bunca yıl geçtikten sonra bu insanları unutulmaz kılan nedir. Düşünmemiz gerekir. Mevlanalar,Yunuslar, Hacı Veyiszâdeler ve unutulmayan diğer önderler. Yaşarken unutulmalarına rağmen öldükten sonrada anılmaya, yaşamaya devam eden insanlar” ifadelerini kullandı. Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ise, “  Rabbim ülkemizi zorlukların içerisinden çıkartı ve bugünlere ulaştırdı. Bu zor zamanlardan geçerken, zorlukları aşmada, kötülükleri azaltmada görev alan , vazifelenmiş olan büyüklerimiz var. Hocalarımız var. Onlardan Hacı Veyiszâde Mustafa Kurucu hocamızı yad ediyoruz. Rabbim o zor zamanları milletimize bir daha  bu millete yaşatmasın. Hacı Veyisade Mustafa Kurucu hocamız sayesinde yeni bir nesil geldi. İnşallah bu nesil kıyamete kadar daim olsun. Rabbim hepimizi cennetinde kavuştursun. Bize de güzel insanların ahlaklarıyla ahlaklanmayı nasip etsin. Ve onlar gibi yaşamayı sıratı müstakim   üzere yaşayarak vefat etmeyi nasip etsin” dedi. Konuşmaların ardından program ilahi konseri ve ödül töreni ile sona erdi. Hacı Veyiszade Mustafa Kurucuyu anma ve anlama kompozisyon yarışmasında İmam Hatip Liseleri arasında dereceye giren isimler: 1. Havvanur Çoban, 2. Nurullah Poslu, 3. Fatma Sarıkaya. Mansiyon Ali Kurt, Melişke Bahar Duran, Rümeysa Yaylak, Mustafa Türkaslan,Saadet Nur Arık, Tuğba Avcıoğlu, Ayşenur Dere, Kuran Kursları arasında düzenlenen kompozisyon yarışmasında ise 1. Fatih Yüksel, 2. Ayşe Ceran 3. Merve Koç. Mansiyon Büşra Mutlusoy, Müşerref Karataş, Mehmet Altıntaş, Melih Eren Oktan, İsmail Çukurova,Fatma Zehra Kılınç,Meral Arslan.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim