31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri dün ülkenin tüm illerinde gerçekleştirilen oy verme işlemiyle yapıldı. 5 yıllık yerel yöneticilerin tercih edildiği seçimler için Konyalılar sandık başına gitti. Kadın-erkek, genç-yaşlı demeden oy verme işlemi için sandık başına giden vatandaşlar her seçimlerde olduğu gibi ilginç bu seçimlerde de ilginç görüntüler oluşturdu. Yoğunluktan dolayı oy kullanma işleminin yapıldığı bazı bölgelerde kuyruklar oluşurken, seçimlerden ilginç kareler de sosyal medyada ilgi odağı oldu. 

SOĞUĞA RAĞMEN KONYA SANDIĞA GİTTİ

Konya sandığa, birkaç gündür etkili olan soğuk havayla gitti. Seçimlerin gerçekleştirilmeye başladığı sabah saatlerinden itibaren yer yer kar yağışının da etkili olduğu Konya'da, vatandaşlar soğuk havaya ve kar yağışına rağmen demokratik haklarını kullanmak için sandık başına gitti. Vatandaşlar kütüğe kayıtlı olduğu ve seçmen listelerinin bulunduğu okullara giderek oy verme işlemlerini gerçekleştirdiler. Her seçimde olduğu gibi bu seçimlerde de renkli ve ilginç görüntüler ortaya çıktı. Özellikle oy verme işlemlerinin ardından oy pusulalarıyla çekilen fotoğraflar sosyal medyada paylaşılınca ilgi çeken manzaralar da ortaya çıkmış oldu. 

BAZI BÖLGELERDE KUYRUKLAR OLUŞTU

O verme işleminin başladığı sabah saatlerinden itibaren oy kullanacakları bölgelere giden vatandaşlar, bazı bölgelerde yoğunluğa neden oldu. Yoğunluk nedeniyle bazı sandıklarda kuyruklar oluşurken, vatandaşlar demokratik haklarını kullanabilmek için kuyruklarda bekleyerek oy verme işlemlerini gerçekleştirdiler. 

AİLECEK SANDIĞA GİTTİLER

Sandığa giden vatandaşlardan bazıları renkli görüntüler oluşturdu. Kadın-erkek, genç-yaşlı demeden sandığa giden vatandaşlar, seçimlerin Konya'ya ve ülkeye hayırlar getirmesini temenni etti. Bazı vatandaşlar da çocuklarıyla birlikte oy verme işlemlerini gerçekleştirirken, anı ölümsüzleştirmek ve hatıra olarak saklamak amacıyla fotoğraf çektirdiler. Yaşlı olmalarından dolayı birilerinin yardımıyla oy verme işlemi için sandık başına giden bazı yaşlı vatandaşlar ise, günün en renkli görüntülerini oluşturan unsurlardan biri oldu. 

PUSULALAR SOSYAL MEDYADA

Oy verme işlemini gerçekleştiren bazı vatandaşlar, yasak olmasına oy pusulalarını fotoğraflamayı ihmal etmedi. Çekilen ilginç fotoğraflar sosyal medyada paylaşılınca, seçimin renkli görüntüleri de ortaya çıkmış oldu. Kimi vatandaşlar oy pusulasının üzerine daha önce fiyatıyla tartışmalara neden olan patates ve soğan koyarak ince göndermeler yaparken, kimi vatandaşlar da şiirlerle destekledikleri parti ve adaylar için mesaj verdi. Bazı vatandaşlar da ellerine çizdikleri parti amblemleriyle, destek verdikleri partilere başarılar diledi. 

GÖRME ENGELLİLER ŞABLONLA KULLANDILAR

Seçimlerde görme engelliler de oy kullandılar. Yanlarındaki refakatçi ile oy kullanabilen görme engelliler için Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şubesi de kolaylık sağladı. Seçimlerden önce Görmeyenleri Koruma Derneği Başkanı Veli Özağan, görme engellilerin oy kullanabilmeleri için şablon oluşturduklarını açıklamıştı. Özağan'ın oy kullanmak isteyen görme engelli vatandaşların derneğe giderek şablon alıp daha kolay oy kullanabileceklerini açıklamasının ardından şablon alan bazı görme engelliler, sandığa giderek oylarını kullandılar.  

ABDULLAH AKİF SOLAK 

Editör: TE Bilişim