Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 14 şeker fabrikasının satışı için ihale sürecine başlandığının duyurulmasının ardından, Ilgın'daki Şeker Fabrikası'nın özelleştirme kapsamından çıkarılması için Şeker İş Sendikası Ilgın Şube Başkanlığı öncülüğünde imza kampanyası başlatıldı.

Şeker İş Sendikası Ilgın Şube Başkanı Yusuf Yazır, yaptığı açıklamada, Ilgın Şeker Fabrikasının özelleştirilmesinin doğru olmadığını söyledi.

"Ilgın Şeker Fabrikası iddia edildiği gibi zarar eden bir fabrika değil, aksine kar eden bir fabrikadır" diyen Yazır, şöyle konuştu:

"25 fabrika içerisinde Ilgın Şeker Fabrikası, 2017-2018 üretim sezonunda en az maliyetle birinciliği hak etmiş ve Genel Müdürlük tarafından ‘birincilik plaketi’ ile ödüllendirilmiştir. Fabrikamız 8 ilçe, 200’e yakın köy ve mahalleye katkı sağlıyor. Bu bölge tarım ve hayvancılığa dayalı bir yaşam sürüyor. Ilgın Şeker Fabrikasının, Konya ve Türkiye ekonomisi için son derece önemli olduğunu, binlerce aileye geçim kaynağı olduğunu biliyoruz. Bu kapsamda Ilgın Şeker’in özelleştirilmesinin uygun olmadığını ifade ederek tüm işçi, çiftçi, esnaf ve bölge halkımızı kampanyamıza imzaları ile destek vermeleri için davet ediyorum."

AA

Editör: TE Bilişim