Konya’da kurumsal iletişim alanında çalışan akademisyenler, özel ve kamu kurumlarında görev yapan iletişim koordinatörleri ve kurumsal iletişim uzmanları KTO Karatay Üniversitesi İletişim Tasarımı ve Yönetimi Bölümü tarafından düzenlenen şehir pazarlamasına ilişkin yapılabileceklerin konuşulduğu toplantıda buluştu.

Konya’da özel ve kamu kurumlarında görev yapan iletişim koordinatörleri ile kurumsal iletişim alanında çalışan akademisyenler KTO Karatay Üniversitesi’nde bir araya geldi. KTO Karatay Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi İletişim Tasarımı ve Yönetimi Bölümü’nün koordinatörlüğünde gerçekleşen toplantıya; KTO Karatay Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Dr. Çağatay Ünüsan, İletişim Tasarımı ve Yönetimi Bölümü öğretim elemanları, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Konya İl Müdürü Abdurrahman Fidancı ve Rahmi Dalmaç, Necmettin Erbakan Üniversitesinden Doç. Dr. Yasin Bulduklu, İttifak Holding İletişim Koordinatörü Abdullah Ecevit Öksüz, Karatay Belediyesi Basın ve Yayın Müdürlüğü’nden Kadriye Sıbıç Değirmenci, Konya Life Dergisi İmtiyaz Sahibi ve Yazı İşleri Müdürü Rıfat Ergan ile Aysel Gürel, Konya Ticaret Borsası Basın Müşaviri Hasan Ayhan, Dedeman Konya Hotel Satış Müdürü Sercan Durur ve Ramada Hotel İnsan Kaynakları Müdürü Hasibe Kart katıldı.

ŞEHİR PAZARLAMASININ ÖNEMİNE VURGU YAPILDI

Şehir pazarlamasına ilişkin yapılabileceklerin tartışıldığı toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Prof. Dr. Çağatay Ünüsan, iletişim koordinatörlerinin KTO Karatay’da bir arada olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şehir pazarlaması konusunda Konya’da çalışma yapılması gerektiğini belirtti. Prof. Dr. Ünüsan Çatalhöyük, Kilistra, Sille ve Beyşehir gibi tarihi ve doğal güzellikleri bulunan yerlerin şehrin tanıtımının ve bilinirliğini arttırabileceğini belirtti. Ünüsan, özellikle Çatalhöyük’ün mimarisine özgü otellerin yapılmasının yörenin cazibesini artıracağını sözlerine ekledi.

‘ŞEHRİN SORUNLARINA YÖNELİK ÇÖZÜM ÖNERİLERİ MASAYA YATIRACAK’

Toplantının koordinatörü İletişim Tasarımı ve Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Birol Büyükdoğan ise, toplantının kurumsal iletişimde sahada olanlarla akademisyenleri bir araya getirmeyi amaçladığını, dört ayda bir yapılması hedeflenen toplantılarla kurumsal iletişimciler olarak şehre yönelik sorun ve çözüm önerilerini masaya yatıracaklarını belirtti.

‘ŞEHİRLERARASI REKABET VE ŞEHİR MARKALAŞMASI’

Konuşmaların ardından Konya Life Dergisi Sahibi ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Rıfat Ergan, “Şehirlerarası Rekabet ve Şehir Markalaşması” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Ergan, şehir tanıtımı amaçlı olarak Konya Turizm Tanıtım ve Eğitim Vakfı’nın (KOTEV) kurulduğunu ve konuyla ilgili çalışmaların yapıldığını da belirtti. Konya’nın altyapısının sağlam, güçlü marka değerlerine sahip olduğunu belirten Ergan, halkın yeterli farkındalığı ve desteğiyle arzulanan sinerjinin ortaya çıkacağına dikkat çekti. İletişim Koordinatörleri Toplantısı, Ekim ayında yapılacak çalıştay için konu belirlenmesi temennisiyle sona erdi.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim