Şimdiki adı Konya Anadolu İmam Hatip Lisesi olan okuldan 43 yıl önce mezun olan ve devletin çeşitli kademelerinde görev yapanlar düzenlenen program sayesinde arkadaşları ile hasret gidermek için Türkiye'nin birçok yerinden Konya'ya geldi. Mezun öğrencileri Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy ile mezun öğrencilerin kendi öğretmeleri yalnız bırakmadı. Okulun mescidinde namaz kılan öğrenciler, sınıfların kapılarına kendi okudukları sınıfların isimlerini yazdılar ve sınıflarında tekrar sıralara oturdu. Kendi sınıflarında ve kendi sıralarında arkadaşları ile birlikte oturmanın sevincini yaşayan mezunlar, burada eski snıf başkanlarının yaptığı yoklama ile öğrencilik günlerini yad etti. Sınıflarda yapılan yoklamanın ardından mezunlar, okulun alt katında bulunan konferans salonuna indi. Mezun öğrencilerin programı kendi arkadaşlarından İmam Hatiplik yapan hocanın Kur'an'ı Kerim okumasi ile başladı.
43 YIL SONRA AYNI OKULDA BULUŞTULAR
Programın düzenlenmesinde öncü olanlardan tertip komitesi adına konuşan Abdullah Gencer, uzun yıl aradan sonra arkadaşları ile birlikte olmaktan mutlu olduklarını söyledi. Arkadaşları ile bir araya gelme fikrinin nereden geldiğini salonda bulunan arkadaşları ile paylaşan Gencer, “Bizler çeşitli görevler için il dışına ve yurt dışına çıkıyoruz. Bu gezilerde okulda okuduğumuz arkadaşlarımız ile bazen bir araya gelme fırsatı buluyoruz. Ancak arkadaşlarımız bize kendimizin sürekli buluştuğumuzu, kendilerinin diğer arkadaşlar ile uzun zamandan beri görüşmediklerini söyledi. Bunun üzerine biz de bazı arkadaşlarımız ile harekete geçtik. Bugün 43 yıl aradan sonra tekrar bir araya geldik ancak, bu kadar arkadaşımızı bir araya getirmek o kadar kolay olmadı. Yaklaşık 4 ay kadar tüm arkadaşlarımıza ulaşmak için çalışıyoruz. Ama tüm bu uğraşlarımıza değdi. Çünkü şu anda ulaşamadığımız iki tane arkadaşımız kaldı” diye konuştu.
İMAM HATİP NESLİ SÜREKLİ ARTIYOR
Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Türkiye'nin en sancılı günlerini salonda bulunan insanların yaşadığını söyledi. Konya'da İmam Hatip neslinin artmaya başladığını belirten Gürsoy, “Sizlerin mezun olduğunuz liselerde okumak isteyen şu anda binlerce öğrencimiz var. 70'li nesiller bu ülkenin misyonunda önemli görevleri yerine getirdi. Bu görevleri artık yeni nesillerimiz yerine getirecek. Bizim Konya'da yaptığımız anket sonucunda her 100 öğrenciden 44'ü İmam Hatip Ortaokulu'nda okumak istediği ortaya çıktı. Şu  anda Konya'da 73 tane İmam Hatip Ortaokulu, 32 tane de İmam Hatip Lisemiz var. Buralardaki eğitim kalitemizi daha da artırarak, bu neslin ivmesi hızlı bir şekilde artacak” dedi.
HABER MERKEZİ
 

Editör: TE Bilişim