Doğanhisar Anadolu İmam Hatip fen ve sosyal bilimler program lisesi öğretmen ve öğrencileri Arakan’da zulüm gören Müslümanlara nakdi yardım göndermek üzere kermes düzenledi. 

Tamamen öğrenci istek ve girişimleri düzenlenen Kermes program Kur-an tilaveti ve İstiklal Marşı ile başlarken Okul Müdürü Mehmed Akif Gündüz’ün Arakan Zulmüne yönelik açılış konuşması, öğrencilerin şiir ve etkileyici konuşmalarıyla devam etti. Öğrenciler tarından okunan Yasin ve Hatmi şeriflerin kabulü için yapılan duadan sonra kermese geçildi. Doğanhisar İmam hatip orta okulu ile ortaklaşa yapılan kermeste, öğretmen, öğrenci ve velilerin hazırlamış olduğu ürünler organizasyona katılan hayırsever Doğanhisar halkına ve öğrencilere sunuldu. Katılımcıların büyük beğenisi kazanan kermes ürünleri tamamen tükendi. Kermeste ayrıca Arakan zulmünü gösteren fotoğraf sergisi düzenlendi. 

Daha önce pek çok sosyal sorumluluk projelerine imza atan Doğanhisar İmam hatipli öğrenciler sergiledikleri bu dayanışmayla millet ve ümmet şuurunun ne derece önemli olduğunu, bir araya gelince bir duvarın tuğlaları gibi sımsıkı ve güçlü olunacağını dosta düşmana gösterdiler. Kermesten elde edilen gelir aynı gün Kızılay’ın Arakan İnsani yardım hesabına aktarıldı. 

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim