CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Büyükşehir Belediye Yasa tasarısı ile İçeriçumra'nın isminin bu düzenlemeyle tarihten silineceğini, İçeriçumra'nın ismiyle değil mahalleleriyle büyükşehire katılacağını aktardı

Büyükşehir yasa tasarısıyla beldelerin mahalleye dönüşecek olmasına tepki göstermek amacıyla Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya İl Başkanlığı ve Milletvekili Atilla Kart tarafından basın açıklaması yapıldı. İçeriçumra beldesinde yapılan etkinliğe CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, CHP Konya İl Başkanı Mevlüt Karpuz ve üyeleri, CHP Çumra ve İçeriçumra teşkilatları katıldı. Apa, Okçu, Arıkönü ve Çiğil belde başkanları da toplantıya katılarak destek verdi. Atilla Kart ve güvenlik güçleri arasında uzun süren pazarlıklar yapılsa da yürüyüşe izin verilmedi. İzin verilmedeği ve yeterli katılım olmadığı için planlanan yürüyüş gerçekleşmedi. Büyükşehir yasa tasarısına tepki olarak Yeniceoba'daki protesto eyleminin bir benzerini de İçeriçumra'da gerçekleştirmek üzere toplandıklarını belirten CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, bu yasaya karşı olduklarını ve her yerde bu tepkilerini dile getireceklerini söyledi. Bu tezkereyle 16 bin köyün tüzel kişiliğinin yok edildiğini belirten Atilla Kart, bu uygulamayla halkın kandırıldığın vurguladı. 26 Haziran 1926 yılında İçeriçumra'nın ilçe olduğunu, ancak daha sonra ilçeliğin Çumra'ya verildiğini ifade eden Kart, şu an İçeriçumra'nın 20 bin nüfusa sahip olduğunu ve kapatılmasının beldeye büyük bir haksızlık getireceğini belirtti. İçeriçumra isminin bu düzenlemeyle tarihten silineceğini, İçeriçumra'nın ismiyle değil mahalleleriyle büyükşehire katılacağını belirten Kart, buna izin vermeyeceklerini söyledi. Atilla Kart sözlerine şöyle devam etti: “Bu değişiklikle köylere ve beldelere daha çok hizmet geleceğini belirten hükümet yetkilileri halkı kandırıyor. Erdoğan iktidar hırsı yüzünden beldelerin hakkını gasp ediyor. Merkezi hükümeti elinde tutan Erdoğan, beldeleri ve köyleri de iktidarı altına almak istiyor. Bunun böyle okunması ve görülmesi lazım. İçeriçumra da Yeniceoba gibi ilçe olmayı beklerken malleye çevriliyor.” Kart, gelecek hafta da Seydişehir'de yürüyüş yapacaklarını söyledi.
Belde başkanlarına da eleştiri getiren Atilla Kart, “Hükümet tarafından belde belediye başkanlarına müdürlük sözü verildi. Beldeleri değil kendi statülerinin peşinden gittikleri için bu tasarıya tepkisiz kalıyorlar” dedi. Basın toplantısında ayrıca, “15 yıl yattın kasabayı mahalle yaptın, belediyelerimiz onurumuzdur, beldeme dokunma” pankartları açıldı.
HABER MERKEZİ 
Editör: TE Bilişim