Konya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Uğur İbrahim Altay, Konya’da yaşayan tüm canlılara hizmet ederken geçmişten aldıkları güçle yola devam ettiklerini söyledi.

Projelerini Benim Şehrim mottosuyla kamuoyuyla paylaşan Başkan Altay, “Biz gönüller yapacağız, gönül kazanacağız ve gönülden hizmet ederek Gönül Belediyeciliğinin en güzel örneğini Konya’mızda sergileyeceğiz. Bu pencereden baktığımızda Ak Partimizin 31 Mart seçimleri için belirlediği Gönül Belediyeciliği sloganı da elbette en çok Konya’mıza yakışacak. Konya’mızı huzurun ve mutluluğun başşehri yapacağız. Planlı olarak gelişeceğiz ve her şeyden önemlisi Konya’mızı sizlerle birlikte yöneteceğiz” diye konuştu.

ESKİ SANAYİ VE KARATAY SANAYİ TAŞINIYOR

Yerleşim alanı içine kalan ve Konya sanayi hayatının önemli merkezlerinden olan Eski Sanayi ve Karatay Sanayinin Karatay ilçesinde uygun bir alana taşınması için Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un katılımı ile protokol imzaladıklarını hatırlatan Başkan Altay, Büyükşehir mülkiyetindeki yaklaşık 2 milyon 600 bin metrekarelik bir alanı esnafın daha uygun koşullarla dükkan sahibi olabilmesi için Toplu Konut İdaresine devrettiklerini kaydetti.

YENİ BİR ŞEHİR KURULUYOR 

Konya’nın Kuzeybatısında yer alan ve “Cephanelik” olarak bilinen 3 milyon 521 bin metrekare alanda yeni bir yerleşim yeri inşa edeceklerinin altını çizen Altay, yatay mimarinin, şehirciliğin ve sosyal donatıların en güzel örneklerinin yer alacağı proje kapsamında 4 bin 789 daire yapılacağını; ferah yeşil alanlar, yürüyüş alanları, bisiklet yolları, sosyal donatılar, sağlık tesisi, ticari alanlar ve camilerin yer alacağı projenin alanında bir ilk olacağını açıkladı. Başkan Altay, “Cephanelik Dönüşüm Projemiz sadece şehrimizde değil Türkiye’de en çok konuşulacak projeler arasında yer alacak ve Büyükşehir Belediyemiz için önemli bir gelir kaynağı olacak.  10 ayda arsa stoğumuzu 13 milyon 790 bin metrekare artırdık” diye konuştu. 

652 BİN METREKARELİK MİLLET BAHÇESİ 

Şehir merkezi içinde yer alan eski stadyumun yerine 102 bin 484 metrekare alan üzerinde kurulacak Millet Bahçesi ve Millet Kıraathanesinin proje çalışmalarının devam ettiğini hatırlatan Altay, “2019 yılında temelini atacağımız bu yatırımla Konya’mız farklı bir peyzajla tanışacak. Ayrıca, 652 bin metrekare alanda Türkiye’nin en büyük millet bahçelerinden birini daha Konya’mıza kazandırıyoruz. Ağır Bakım olarak bilinen Meram Yeni Yol ile Meram Eski Yol arasında kalan Lojistik Komutanlığımıza ait alan Millet Bahçesi için belediyemize tahsis edildi. Konya’mıza hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

SOSYAL KONUT MÜJDESİ 

Uğur İbrahim Altay, düzenli şehirleşmeyle ilgili hedeflerinden de söz etti ve bir müjde daha verdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı - TOKİ işbirliğiyle Konya’ya yeni sosyal konut kazandırmak için çalışmalara başladıklarını aktaran Altay, “Beyhekim Hastanemiz civarında yapılacak konutlar ve sosyal donatılarla dar gelirli hemşerilerimizin konut edinmelerini kolaylaştıracağız. Çevre Bakanımız Sayın Murat Kurum’un katılımları ile protokolünü imzaladığımız Toplu Konut Projemizin ilk etabında 1.000 daire yapmayı hedefliyoruz. Bu önemli yatırım Konyamıza hayırlı uğurlu olsun. Şehrimizde kentsel dönüşümün elzem olduğu bölgelerde bir Kentsel Dönüşüm Stratejik Planı’nı hayata geçireceğiz” dedi. 

ULAŞIM PROJELERİ 

Konya’nın uzun yıllardır hasretini çektiği metro yatırımının hükümetin ikinci 100 günlük eylem planında yerini aldığını hatırlatan Altay, metro projemizin altyapısını Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın yapacağını, araçlarını ise Konya Büyükşehir Belediyesi’nin alacağını dile getirdi.

Şehrin en işlek ulaşım aksında kalan Konya Şehirlerarası Otobüs Terminali’ni Aksaray-Ankara kavşağına taşımayı hedeflediklerini açıklayan Altay, Yeni Otogar çevresine farklı sosyal donatılar yaparak bölgeye değer kazandıracaklarını ifade etti. Adliye’ye kadar devam eden tramvay hattını Şehir Hastanesine kadar uzatacaklarını, Büyükşehir Stadyumu’ndan başlayarak mevcut otogar ve Dr. Sadık Ahmet Caddesi üzerinden Yeni Otogara uzanan tramvay hattını bu dönemde tamamlamayı planladıklarını belirten Altay, bu hat ile Organize Sanayi Bölgelerine ulaşımı kolaylaştıracaklarını ifade etti.

ŞEHİR İÇİ TRAFİĞE YENİ SİSTEM 

Başkan Altay, Konya’da şehir içi trafiği düzenleyecek yeni bir sistem üzerinde hazırlık yaptıklarını ve bu yıl içinde vatandaşın hizmetine sunmayı hedeflediklerini aktardı. Altay, söz konusu sistemle özellikle akıllı telefonlardan Konya’nın trafik yükünü anlık olarak belirleyip alternatif güzergâhlardan ulaşımı rahatlatmayı planladıklarını belirtti.

3 BİN ARAÇLIK YENİ KAMYON GARAJI 

Altay, Konya’nın önemli yatırımlarından biri olan Yeni Tren Garı binasının da 2019 yılı ikinci yarısında hizmet vermeye başlayacağını hatırlatarak, Konyalıların tren garından daha rahat faydalanabilmesi adına alt geçit için 11 Mart’ta ihaleye çıkılacağını belirtti. Mevcut kamyon garajının ihtiyacı karşılayamadığının altını çizen Altay, Aksaray Yolu’nda yaklaşık 3 bin araçlık yeni kamyon garajı yapacaklarını söyledi. 

EKRANLA OYNAMA AKRANLA OYNA PROJESİ

Çocukların cep telefonu ve oyun konsollarına bağımlı hale gelmemesi için geçmişten gelen oyunları çocuklara hatırlatacaklarını vurgulayan Altay, “Ekranla Oynama, Akranla Oyna projemiz ile çocuklarımızın bu oyunları oynayarak takım ruhunun ve mahalle arkadaşlığı kavramının gelişmesini amaçlıyoruz. Aile fertlerinin birlikteyken sohbet etmesi,  kitap okuması, medya okuryazarlığına yönelmesi için teknoloji bağımlığı ile mücadele edeceğiz. Bu konuda uyarıcı tanıtım filmleri ve etkinlikler yapacağız. Ortaöğrenim, Lise ve Üniversite sınavlarına girecek olan öğrencilerimize yılın belli dönemleri ücretsiz il geneli deneme sınavları düzenleyeceğiz. Öğrencilerimizin ve okulların sınava hazırlanırken il geneli durumumuzu görecek ve rehber öğretmenlere de kaynak altyapısı oluşturacağız. Bu konuyu İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte çalışacağız. Okul öncesi başta olmak üzere tüm çocuklarımız için müzikle eğitim oldukça önemli. Sözleriyle ve enstrümanlarıyla kendi kültürümüzü yansıtacak Çocuk Şarkıları Albümü hazırlayıp bu konuda eksikliği gidereceğiz” dedi.

Editör: TE Bilişim