Konya’da her bayram geleneksel olarak düzenlenen ‘Bayramlaşma programı’ Ramazan Bayramı’nın ilk günü gerçekleşti. Mevlana Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Konya Valisi Yakup Canbolat, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Fidan Yüksel, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, MHP Konya İl Başkanı Murat Çiçek, Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Muharrem Karabacak, Rektörler, Oda Başkanları’nın yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Yapılan konuşmalarda Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde yaşanılan olaylar kınandı.

“NE YAPARLARSA YAPSINLAR KARDEŞLİK, HUZUR VE BİRLİĞİMİZİ ASLA BOZAMAYACAKLAR”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde, AK Parti ekibine yapılan saldırıyı değerlendirdi. Sorgun, “Hem içerde hem de dışarıda güvenlik güçlerimizin yoğun çalışmaları, halkımızın devletimize, milletimize, bayrağımıza olan inanç, güven ve desteğini hazmedemeyen örgüt ve yandaşları, dağılmakta olan taraftarlarının aidiyetini sağlamlaştırmak için bu elim hadiseyi gerçekleştirdi. Ama bir taraftan vatandaşlarımızın Kürt kardeşlerimizin sağduyusu öbür taraftan da güvenlik güçlerimizin dikkat ve hassasiyeti sayesinde olaylar çok fazla büyümeden önlenmiş durumda. Ne yaparlarsa yapsınlar kardeşlik, huzur ve birliğimizi asla bozamayacaklar. Güvenlik güçlerimizin Kandil’e, Sincar’a girmesini hazmedemeyenler içeride eylem çıkararak dikkatleri başka yere çekmek istemektedirler” diye konuştu. 

“PROVOKASYON AMAÇLI KARGAŞA ÇIKARMA İÇİNE GİRMİŞLERDİR”

Konuşmalarını gerçekleştiren MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Suruç ilçesinde yaşanan olayların provokasyon amaçlı olduğunu ifade ederek sözlerine şu şekilde devam etti: “Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde yaşanan olaylar hepimizi üzdü. Dün Suruç’ta PKK ve HDP’nin yaptığı saldırı sonucu 4 vatandaşımız hayatını kaybetti. Olayı kınıyorum. Şurada demokrasi sınavına az bir süre kaldı. Demokratik yollardan amaçlarına ulaşamayacaklarını görenler, bu saldırılarla, provokasyon amaçlı kargaşa çıkarma içine girmişlerdir. Hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.” 

“OLAYLAR BURUK BİR BAYRAM BAŞLANGICINA NEDEN OLDU”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise Konya’nın Ramazan’ın yaşandığı en güzel şehirlerden biri olduğunu ve yaşanan olayların buruk bir bayram başlangıcına neden olduğunu belirterek, “Tüm İslam Alemi’nin mübarek Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyorum. Konya, Ramazan’ın en güzel yaşandığı yerlerden birisi. Özellikle Mahalle İftarlarımızda yüz binlerce insanımızla birlikte iftar yaptık. Kadir Gecesi’nde yine tüm Türkiye barış ve kardeşlik mesajları verdi. Ama Suruç’ta yaşananlar yine buruk bir bayram başlangıcına neden oldu. Terörü lanetliyoruz. Özellikle siyasi propaganda sırasında olmasından derin üzüntü duyuyorum. Devletimiz ve hükümetimiz terörün her türlüsüyle her mekânda her alanda mücadele ediyor. Köşeye sıkışanlar da böyle haince eylemlerde bulunuyor. Milletimiz ve devletimiz bunun üstesinden gelecek güçtedir” dedi.

HÜSEYİN MENEKŞE

Editör: TE Bilişim