Açılışını Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem’in yaptığı Kültür, Sanat ve Gençlik Festivali’ne, AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, eski İstanbul Beyoğlu Belediyesi Başkanı Ahmet Misbah Demircan, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphane ve Yayımlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu ve çok sayıda davetli katıldı. 

Açılışta konuşan Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem, "Seçim döneminde vaat ettiğimiz her şeyi halkımızın desteğiyle tek tek gerçekleştireceğiz. Hüyük halkına hizmet için geldik ve bu ilçeyi hak ettiği yere el birliğiyle taşıyacağız’’ diye konuştu. 

Böyle bir Festivali gerçekleştirdiklerinden dolayı duyduğu memnuniyeti de dile getiren Çiğdem, sosyal ve kültürel anlamda yapacakları çalışmalara hız kesmeden devam edeceklerini ifade etti. Çiğdem, festivale desteklerinden dolayı Kültür ve Turizm Bakanlığına, Gençlik ve Spor Bakanlığına, Konya Büyükşehir Belediyesine ve İstanbul Sinema ve Sanat Derneğine teşekkürlerini iletti. 

Festivalin ilk günü sahneye çıkan ünlü sanatçı Niran Ünsal, sevilen şarkılarını sevenleriyle birlikte söyledi. Festivalin ikinci gününde sahneye yakın zamanda çıkardığı “Sır” albümüyle müzikseverlerinin karşısına çıkan Ayfer Vardar çıktı. Festivalin son gününde ise Ömer Faruk Bostan sevenleriyle buluştu. Erhan Güleryüz ve Bayhan da festivalin en çok ilgi gören isimlerinden oldu. 

BAŞKAN ÇİĞDEM'DEN YAŞLI BAKIM VE YAŞAM MERKEZİ MÜJDESİ 

Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem, festival kapsamında projelerinden de bahsederek, Hüyük’te Yaşlı Bakım ve Yaşam Merkezinin çalışmalarına başlayacaklarının müjdesini de vatandaşlarla paylaştı. Başkan Çiğdem, "Asırlık çınarlarımız yaşlılıklarını da huzurlu ve sağlıklı bir şekilde geçirsinler diye projemizi çizdik, onaylattık. En kısa zamanda da inşaatına başlayıp İmranlı Yaşlı Bakım ve Yaşam Merkezimizi hizmete açacağız inşallah’’ diye konuştu. Festivalin sunuculuğunu üstlenen ünlü oyuncu Asuman Dabak’ın yönettiği açık artırma ile yaşlı merkezinin yararına 250 bin liranın üzerinde bağış toplandı. 

İHA