MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve 1. sıra milletvekili adayı Mustafa Kalaycı ile 4. sıra milletvekili adayı Hüseyin Oprukçu, seçim gezileri kapsamında Hadim ilçesinde esnaf ve vatandaşları ziyaret etti. Ziyaretlerde destek isteyen milletvekili adayları bölge halkının sorunlarını dinleyerek, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 16 Mayıs'ta Konya'da yapacağı mitinge davet etti.  Mustafa Kalaycı ve Hüseyin Oprukçu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun memleketi Taşkent ilçesinde ziyaretler sırasında AK Parti İlçe Başkanı Abdulbaki Acet ile de görüştü. MHP adayları, AK Parti İlçe Başkanlığı önünde Acet ve diğer partililerle bir süre sohbet etti.

MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve 1. sıra Konya Milletvekili Adayı Mustafa Kalaycı, vatandaşların sorunları ve taleplerinin ortak olduğunu söyledi. Kalaycı, insanların zor şartlarda hayat mücadelesi verdiğini vurgulayarak, emeklilerin 500-600 liraya nasıl geçineceklerini düşündüğünü kaydetti.

 Bölgenin kadastro sorununun çözümü için 2 yıldır uğraş verdiğini hatırlatan Kalaycı, "Özellikle Korualan Mahallemizde dedelerinden, atalarından kalan 100 yıllardır ekip diktikleri yerler orman deyip ellerinden alınmış. 2 yıldır bu konu ile ilgili mücadele ediyorum. Geçici bir madde ile düzenleme yapılırsa birçok hemşehrimiz kendi mallarına tapulu bir şekilde kavuşmuş olacak. Bir taraftan hemşehrişlerimiz kiraz ekerek kendi arazilerine ağaçlandırma yapacakken maalesef mevzuat ve şu anki yönetim buna engel oluyor elinden alıyor" dedi.

İnsanların ekonomik nedenlerle memleketlerini terk etmek zorunda kaldığını ifade eden Mustafa Kalaycı sözlerine şöyle devam etti: "Esnafımız, işsiz gençlerimiz, Suriyeli mülteciler kadar kıymetimiz yok diye Başbakanın da memleketi olan Taşkent'te bize dert yandı. Bu bölgeye hizmet gelmiyor, yatırım yok. İnsanımızın en büyük sıkıntısı bu cennet gibi güzel yerlerden ekonomik nedenlerle göçmek zorunda kalması. MHP olarak bu konulara vakıfız. Seçim beyannamemizde gerek emeklimizi gerekse köylümüzü toplumun tüm kesimlerini güldürecek, rahata huzura erdirecek projelerimiz var. Bu konuları anlatıyoruz ve MHP'ye yoğun bir teveccüh var. Bu teveccühte bizi çok mutlu ediyor."

İHA 

Editör: TE Bilişim