Saadet Partisi Konya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Av. Hasan Hüseyin Uyar seçim çalışmalarını Çeltik, Yunak ve Tuzlukçu ilçelerinde devam ederek vatandaşlara projelerini anlattı. Altyapıdan turizme kadar birçok konuda sorunların var olduğuna dikkat çeken Uyar, “Doğal parklar gezi alanları ve ilçelerimizin cazibelerini artırıcı çalışmalar yapacağız. Dikey şehirleşmeden ziyade yatay ve yaygın şehirleşmeyi destekleyip her binanın kendi otoparkının olmasını sağlayacağız. Altyapı çalışmalarında AB ülkelerinin kullandığı tünel sistemini oluşturacağız. Kapalı pazar yerimizle birlikte köy ve organik gıda üretim ve satışını destekleyip köylünün kalkınmasını sağlayacağız. Yapılacak tüm ihaleler kamuoyuna açık halde belediye dışındaki ekrandan izlenebilecek şekilde gerçekleştirilip şeffaflık ilkesi hayata geçirilecektir. Vatandaşımız koltuğunda oturan bir Belediye Başkanı değil de sokakta halkla iç içe olan bir belediye başkanı görecek” dedi. 

İlk yapacağı işin belediyenin kapısını sökmek olacağının altını çizen Uyar “Planlı ve programlı çalışacağız. İşi ehline vereceğiz. Yolsuzluk ve israfa geçit vermeyeceğiz. Bize emanet edilen mali imkânlara ve belediye mülküne yetim malına sahip çıkar gibi sahip çıkacağız. Hizmette ve atamada partizanlık ve ayrımcılık yapmayacağız. Kapımız her zaman ve herkese açık olacak. Her hizmette halkın kültür değerlerini göz önüne alarak yerel ve kültürel değerleri koruyup, zenginleştireceğiz. Hizmetlerimizde her işi hızlı, doğru ve estetik biçimde yapacağız. Hesap verilebilir ve şeffaf olacağız. Belediye bütçesi herkes tarafından görülecek. Herkesin derdi ile dertlenecek merhametli ve adil olacağız. Belediyenin bütçesi aylık olarak ana ekranda yayınlanacak. Halk, hizmetleri o ekranda takip etme şansı yakalayacaktır. Neyin, ne zaman yapılacağı ekranda görüntülenecektir. Şahısların değişmesiyle belediyecilik değişmez. Zihniyeti değiştirmek gereklidir” ifadelerini kullandı.

MİLLİ GÖRÜŞ BELEDİYECİLİĞİ İSTİHDAMA ZEMİN HAZIRLAR

Ziyarete katılan Saadet Partisi Genel Sekreteri Tacettin Çetinkaya ise, Türkiye'nin beklediği hayırlı hizmetleri yapacak belediye başkanlarını karşılarında görmek istediklerini dile getirdi. Çetinkaya, huzur içerisinde bir seçim yaşamayı ümit ettiklerini ifade etti. Seçimlerde ellerinden gelen tüm gayreti göstereceklerini aktaran Çetinkaya, "Milli Görüş belediyeciliği istihdama zemin hazırlayan bir belediyecilik anlayışıdır. Biz de inşallah istihdamı dikkate alan belediyecilik anlayışını yeniden Türkiye'nin gündemine taşıyacağız. Ayrıca bir diğer husus ise emanete sahip çıkmaktır. Yani milletin malına ve emanetine sahip çıkma anlayışındayız" diye konuştu.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim