Hükümet Konağı'nda Atatürk büstüne çelenk sunumu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören Arik Arık Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdür Vekili Necmi Demiröz'ün konuşmasıyla devam etti. Törene, Halkapınar Kaymakamı Erdal Çetinbaş, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Bütün, Belediye Başkanı Fahri Vardar, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. Töreninin ardından Kaymakam Çetinbaş, makamında tebrikleri kabul etti.

BEYŞEHİR: ŞİİR DİNLETİSİ 

Anıt Meydanı'nda yapılan kutlama çelenk töreniyle başladı. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından öğrenciler, 15 Temmuz Darbe Girişimiyle ilgili şiir dinletisi yaptı. 

Törene, Beyşehir Kaymakamı Kadir Ulusoy, İlçe Jandarma Garnizon Komutanı Kıdemli Yüzbaşı Yalçın Urlu, İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun ve çok sayıda vatandaş katıldı.

SEYDİŞEHİR'DE KUTLAMA 

Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başlayan tören saygı duruşuyla devam etti.

Törene, Kaymakam Regaip Ahmet Özyiğit, Belediye Başkan Yardımcısı Mevlüt Güray ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törenin ardından Kaymakam Regaip Ahmet Özyiğit, Kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etti.

ILGIN'DA YOĞUN KATILIM 

Tören, Fahrettin Altay Paşa Parkı'nda Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunumuyla başladı. Saygı duruşu ve istiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden program, askeri yetkililerin günün anlam ve önemini anlatan konuşmasıyla devam etti.  Törene, Ilgın Kaymakamı Yücel Gemici, Ilgın Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral, Ilgın Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Geyik, Askerlik Şube Başkanı Teğmen Ahmet Evren, Müftü Abdurrahim Kocagöl, Sivil toplum kuruluş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Kutlamalar, Kaymakam Gemici'nin tebrikleri makamında kabulüyle son buldu.

KULU'DA 30 AĞUSTOS COŞKUSU 

Atatürk Anıtı'nda gerçekleştirilen törende çelenk sunumu yapıldı. Daha sonra günün anlam ve önemi adına konuşma gerçekleştirildi. Tören, Kulu Kaymakam Vekili Cihanbeyli Kaymakamı Ahmet Gencer'in tebrikleri kabulüyle sona erdi.  Törene, Garnizon Komutanı Üsteğmen Gürkan Gürbüz ve Belediye Başkanı Ahmet Yıldız, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı. 

AKŞEHİR'DE ZAFER BAYRAMI SEVİNCİ 

30 Ağustos Zafer Bayramı; Kurtuluş Savaşı sırasında Batı Cephesi Karargahı'na ev sahipliği yapan Konya'nın Akşehir ilçesinde de düzenlenen törenlerle kutlandı.   30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama törenleri kapsamında Akşehir Kaymakamlığı'nda; Kaymakam Yalçın Sezgin, Garnizon Komutanı Albay Erdal Canol ve Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, kutlamaları kabul etti. Cumhuriyet Meydanı'nda devam eden programda; Atatürk Anıtı'na çelenkler koyuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Kaymakam Yalçın Sezgin, Garnizon Komutanı Albay Erdal Canol ve Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya'nın alanda bulunan protokolün ve vatandaşların bayramını kutlamasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapılarak, şiirler okundu. Tören; Akşehir Belediyesi bandosu eşliğinde yapılan resmi geçitle son buldu.

KARAPINAR'DA COŞKULU KUTLAMA 

Karapınar ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, törenle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören, Karapınar Kaymakamı Mustafa Karaca, Garnizon Komutanı Vekili Yüzbaşı Altan Alaslan, Belediye Başkanı Mehmet Yaka tarafından Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasıyla başladı. Karapınar Atış Test ve Değerlendirme Grup Komutanlığında görevli Astsubay Serdar Özkaracahisar, yaptığı konuşmada, Türk tarihinde kazanılan zaferlerin her birinin ayrı bir öneme sahip olduğunu söyledi.  Kaymakam Mustafa Karaca, tören sonunda tebrikleri kabul etti. 

AA

Editör: TE Bilişim