Hastaneyegetirildiğinde tüm yaşamsal faaliyetlerini yitirmiş durumda olan eserekaraciğer nakli yapılarak hayata döndürüldü. Ancak böbrek ve pankreas gibidiğer organları da hasar gören Eser'in hayati tehlikesi devam ediyor.

Nakli gerçekleştiren Necmettin Erbakan ÜniversitesiMeram Tıp Fakültesi Organ Nakli Merkezi Müdürü Prof. Dr. Şakir Tavlı, “Hastabize getirildiğinde yaşamsal faliyetleri neredeyse durma noktasındaydı. Bu türzehirlenmeler genelde ölümle sonuçlanır. Çünkü karaciğer'i iflas etmiş veböbrekleri aşırı derecede hasar görmüş durumduydı. Hemen Ulusal Konsey'ekaraciğer nakli için başvurduk. Mersin'de trafik kazasında hayatını kaybedenbir vatandaşın karaciğeri gönderildi. Biz de nakli gerçekleştirerek hastanınşimdilik hayatını kurtardık. Ancak zarar gören diğer organların tehdidi devamediyor. Hayati tehlike tam atlatılamasa da hastanın durumunndan umutluyuz” dedi

MANTARIN TOPUZUNU KAÇIRMAYIN

Mantar mevsiminin başlamasıyla birlikte bu türzehirlenme vakalarının da görülmeye başladığını hatırlatan Prof. Dr. Tavlı,“Bölgemizde 115 çeşit mantar var. Hangisinin zehirli hangisinin zehirsizolduğunu bilmek imkansız. Mantar zehirlenmesi nedeniyle karaciğer nakliyaptığımız Süleyman Eser isimli hastamız 48 yaşında ve mantar konusundatecrübeli birisi. Ancak o bile zehirlendi ve yaşam savaşı veriyor. Halkımızı bukonuda uyarıyoruz. Kültürümüzde sevilen ve lezzetli bir gıda mantar. Ancak çokdikkat edilmeli.  Mantar zehirlenmesiölümcül bir zehilenmedir” ifadelerini kullandı.

ONUR KALKAN


Editör: TE Bilişim