Selçuk Üniversitesi Doğanhisar Meslek Yüksekokulu’nda mezuniyet ve açılış heyecanı birarada yaşandı. Mezuniyet törenine; Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, Doğanhisar Belediye Başkanı Süleyman Pekmez, Doğanhisar Kaymakamı Şeyma Aktaş, Doğanhisar Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Ay, öğretim üyeleri, idareciler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Program açılış konuşmasını yapan Doğanhisar Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Ay, “Bugün burada meslek yüksekokulumuzun kuruluşunun 17. yılında 16. mezuniyet törenini gerçekleştirmenin mutluluğunu ve onurunu yaşıyoruz. Diğer taraftan geçtiğimiz günlerde yaşanan olayların üzüntüsünü kalbimizde hissediyoruz. Dileğimiz odur ki bir daha bu tür olaylar yaşanmasın ve huzur iklimi bozulmasın bu vesileyle Başkanımız İhsan Öztoklu’ya Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhu şad mekânı cennet olsun. Doğanhisar Meslek Yüksekokulu 2012 tarihinde 80 öğrenci iki bölümle kurulmuş geçen 17 yılın sonunda beş bölüm ve 544 öğrencisiyle bugünkü seviyesine ulaşmıştır. Doğanhisar Meslek Yüksekokulu’nun Doğanhisar’ın sosyoekonomik yapısına yaptığı pozitif katkılar yadsınamaz birer gerçek olarak ortadadır. Yine aynı şekilde bugün açılışını yapacağımız ek binamızın kaba inşaatı Doğanhisarlıların büyük katkılarıyla tamamlanmış, geri kalanı ise Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Şahin’in takdirleriyle üniversitemizi tarafından hizmete hazır hale getirilmiştir. Bir adet yemekhane, dört adet sınıf, iki adet amfi ve en üst katta ise bir adet konferans salonundan oluşan ek binamız Doğanhisar’a, Selçuk Üniversitesine ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim. Son söz olarak sizlere bugünlere kadar her türlü fedakârlıkları göğüsleyerek yetiştiren ailenizi, ülkenizi ve üniversitenizi unutamamanızı tavsiye ediyor, bundan sonraki hayatınıza başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.   

Doğanhisar Belediye Başkanı Süleyman Pekmez, “Selçuk Üniversitesi Doğanhisar Meslek yüksekokulu Yükseköğretim kurumunun 02.11.2000 tarihli kararı ile açılmıştır. Geçici olarak tahsil edilen binada 2012 -2003 akademik yılında 40’ar öğrenci ile bilgisayar teknolojisi ve programlama, bilgisayarlı muhasebe programlarıyla eğitim ve öğretime başlamıştır. Şanslıyız, ilçemiz halkıyla kaynaşan üniversite yönetimi ile uyumlu çalışan okul müdürleri ve öğretmenleri sayesinde okulumuz hep gelişmiştir. Kendi binasına da kavuşmuştur. Okul Müdürümüz Mustafa Ay Bey’in özverili çalışmalarıyla ek binamızın da kaba inşaatı yapıldı. Rektörümüz binayı tamamladı. Sayın Rektörümüz Mustafa Şahin’e teşekkür ediyorum. Okulumuzun gelişmesine katkılarının olacağına inancımız tamdır. Mezun olan öğrencilerimize, Doğanhisar elçilerine yeni hayatlarında sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim” dedi. 

Doğanhisar Kaymakamı Şeyma Aktaş, “Değerli aileler, mezunlarımızın ve kıymetli yakınları hocalarımızın devraldığı emaneti sizlere iade etme vakti geldi. Birbirinden değerli öğretim elamanlarından oluşan akademik kadromuz evlatlarımızı eğitti, şekillendirdi. Sevgili öğrenciler, bugün bir bitişin değil birçok başlangıcın yaşandığı gün.  Bugünden itibaren yeni yaşam deneyimlerini içinde barındıran bir süreç başlıyor. Her ne iş yapıyorsanız elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışın” ifadelerini kullandı. 

Mezuniyette bulunmaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade eden Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, “Hem müdürümüzü hem belediye başkanımızı hem kaymakamımızı tebrik ediyorum. Gerçekten konuya ne kadar önem verdiklerini ve ciddiye aldıklarını yaptıkları konuşmalarla gösterdiler. Değerli öğrenciler, aslında sizin için hayatın farklı bir dönemeci başladı. Gençlik yıllarınız bitti, bundan sonra kendi hayatınızı kuracağınız kendi hayatınıza kendinizin şekil vereceği bir döneme girmiş buluyorsunuz. Tabii Selçuk Üniversitesi gibi ülkemizin güzide üniversitesinden mezun olmak ve Selçuk Üniversitesinin diplomasını taşımak sizin için ayrıcalıklı ve avantajlı olacaktır. Çünkü itibarlı bir üniversiteyiz mezunlarımız sorgulanmadan kabul olunacaktır. Bugün biz üniversitemizin kuruluşunun 44. yılının içindeyiz, 640 binden fazla mezun vermiş durumdayız. Genel anlamda ihtiyaç sahibi olan büyükşehirlere gelip üniversite okuma imkânı bulamayan gençlerimiz için üniversitelerin her vilayete ve artık günümüzde de meslek yüksekokullarının, fakültelerin ilçelere dâhil kuruluyor olması büyük bir önem arz etmektedir. Ülkemizde şuan için yaklaşık 8 milyon yükseköğrenim talebesi bulanmakta ve bu sayı dikkate alındığı zaman dünyadaki en aktif 5- 6 yükseköğrenim kurumlarından bir tanesi konumundayız” ifadelerini kullandı. 

İlk olarak okulda dereceye giren öğrencilere,  diplomaları protokol tarafından takdim edildi. Ardından tüm öğrencilere diplomaları öğretim üyeleri tarafından verildi. Tüm öğrenciler, keplerin havaya fırlatarak mezuniyet sevincini yaşadılar.

Mezuniyet töreni sonrasında Doğanhisar Meslek Yüksekokulu’nun ek bina açılışı Kuran-ı Kerim tilaveti ile gerçekleşti. Protokolün kurdele kesiminin ardında ek bina gezildi. 

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim