Türk Silahlı Kuvvetlerinin internet sitesinden yapılan açıklamada “Uluslararası Anadolu Ankası-2018 Tatbikatı 25 Haziran - 6 Temmuz 2018 tarihleri arasında Konya 3’ncü Ana Jet Üssünde gerçekleştirilecek” denildi. Öte yandan Anadolu Ankası diye adlandırılan personel kurtarma tatbikatına Jet uçakları, helikopterler ve kurtarma timlerinin katıldığı öğrenildi. 

TATBİKATLA İLGİLİ TSK’DAN YAPILAN AÇIKLAMA ŞÖYLE; 

Anadolu Ankası Tatbikatları 2009 yılından itibaren; gerçeğe yakın harekât ortamında personel kurtarma görev kuvveti unsurlarının eğitimi ile günümüz ve gelecekteki muharebe sahasının gerekli kıldığı tecrübe seviyesini arttırmak amacıyla, yılda iki dönem halinde Hava Kuvvetleri Komutanlığı koordinatörlüğünde Konya’da icra edilmektedir. 2012 yılından itibaren bir dönemi millî, bir dönemi uluslararası olacak şekilde icra edilmeye başlanmıştır. Jet uçakları, helikopterler ve kurtarma timlerinin katıldığı tatbikatta, harekât ortamında icra edilecek müşterek personel kurtarma usulleri denenmekte, geliştirilmekte ve komuta kontrol sürecinin etkinlikle işletilmesi hedeflenmekte, müşterek ve/veya birleşik harekât kapsamındaki görevler tatbikat senaryolarına dâhil edilerek icra edilmektedir. Uluslararası Anadolu Ankası-2018 Tatbikatı 25 Haziran-06 Temmuz 2018 tarihleri arasında Azerbaycan, KKTC, Pakistan, Suudi Arabistan ve Türkiye unsurlarının katılımıyla 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı/Konya’da icra edilecektir.

KONYA 3’NCÜ ANA JET ÜSSÜ KAPILARINDAKİ POLİS ARAÇLARI

Diğer taraftan Konya 3’ncü Ana Jet Üssü nizamiye kapılarının önünde duran ve vatandaşların dikkatini çeken polis zırhlı araçlarının ise tatbikatta güvenliği sağlamak için bulunduğu öğrenildi. 

HÜSEYİN MENEKŞE

Editör: TE Bilişim