Konya’da elektrik, avize ve fren sistemleri alanındaki işlerine devam eden Özde Elektrik Mühendislik ve Avize, Özde Group firması bünyesine hayvancılık alanını dâhil ederek Konya’da örnek projenin temellerini attı.

Özde Tarım ve Hayvancılık adı altında faaliyetlerine başlayacak olan tesislerin temel atma töreni, Sarayönü ilçesi Gözlü Kasabası'nda proje sahibi Ali Toka ve misafirlerin katılımı ile gerçekleştirildi. 1987 Yılında aile şirketi olarak kurulan şirkete ikinci nesil olarak devam eden Özde Group Yönetim Kurulu Başkanı Ali Toka, Konya’nın ve bölgemizin hayvancılık alanında yeniliklere ve farklılıklara ihtiyacı var, amacımız yeniliklere ayak uydurarak Konya’nın hayvancılık sektöründe daha ileriye gitmesi ve bölgede yaşayan vatandaşlara istihdam sağlamak, olduğunu belirtti. 

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan (TKDK) hibe desteği onaylanan Proje ayrıca Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun örnek projeleri arasındaki yerini aldı. 100 büyükbaş ile faaliyete geçecek olan proje 100 bin metrekare arazi içerisinde 2 bin 500 metrekare tesis ile son teknoloji ürünlerle donatılacak. 3 ay sonra faaliyete geçecek ve çok sayıda kişiye iş istihdamı sağlayacak. Proje yenilikçi ve teknolojik yapısı ile Konya’ya bölge hayvancılığına örnek olacak.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim