Şubat ayında olmamıza rağmen hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği bugünlerde vatandaşlar kendilerini evlerden dışarıya atıyor. Özellikle haftasonunu fırsat bilen vatandaşlar, güneşin sıcak yüzünü gösterdiği bugünleri değerlendirmek için ailecek dışarıya çıktı. Daha çok parkları tercih eden vatandaşlar, çocukların eğlenebileceği mekanları da ihmal etmedi.

HAYVANLAR İLGİ ODAĞI OLDU

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği mekanlardan biri de Karatay Hayvanat Bahçesi oldu. 

2005 yılında hizmete açılan ve her yıl binlerce kişinin ziyaret ettiği Hayvanat Bahçesi, havaların sıcak geçtiği bugünlerde vatandaşların ilgi odağı oldu. Haftasonunu fırsat bilen vatandaşlar ailecek geldikleri Karatay Hayvanat Bahçesi'nde yoğunluğa neden oldu. 83 türde toplam 520 hayvanın barındığı Karatay Hayvanat Bahçesi'ndeki hayvanlar çocuklar başta olmak üzere gelen ziyaretçilerin büyük ilgisiyle karşılaştı. 

KONYA'NIN İLK VE TEK HAYVANAT BAHÇESİ

2005 yılında hizmete açılan ve her gün yüzlerce kişinin ziyaret ettiği Hayvanat Bahçesi, çocuklara hayvan sevgisini aşılayarak, hayvanları yakından tanımalarına olanak sağlıyor. Konya’da ilgi odağı haline gelen hayvanat bahçesindeki hayvan tür ve sayıları artırılıyor. Hayvan tür ve sayılarının artırıldığı hayvanat bahçesinde 83 türde toplam 520 hayvan barınıyor. Hayvanların barınma koşullarının daha da iyileştirildiği hayvanat bahçesine vahşi hayvanlarda katıldı. Hayvanat Bahçesinde en fazla ilgiyi ise Aslan, Kaplan, Puma, Ayı, Lama ve Piton yılanı görüyor. Bengal kaplanı ikinci kez bir batında dördüz doğururken, maymun sayısı 15’e yükseldi.

ONUR KALKAN 

Editör: TE Bilişim