Konya’da 130 engelli genç, ‘Engelliler Haftası’ dolayısıyla temsili olarak bir gün askerlik yapmanın mutluluğunu yaşadı. Sabah saatlerinde 3. Ana Jet Üs Komutanlığı’na gelen 130 engelli genç, kamuflajlarını giyerek yemin töreni için hazırlandılar. Yapılan hazırlıkların ardından yemin törenine geçildiği programda konuşan 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hv. Plt. Tuğg. Fidan Yüksel, askerlik yükümlülüğünün, asker-millet kavramının dünya üzerindeki tek örneğini teşkil eden Türk ulusu için bir onur kaynağı olduğunu söyledi. “Kutsal askerlik görevini yerine getiren her Türk vatandaşı bunun haklı gururunu bir ömür boyu yaşamaktadır” diyen Yüksel, anne ve babaların evlatlarını Türk milletinin bağrından kopan Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bayram coşkusuyla gönderdiklerini dile getirdi. Düzenlenen programın oldukça  anlamlı olduğunu belirten Yüksel şöyle devam etti, “Anne ve babalar evlatlarını, Türk milletinin bağrından kopan Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bayrak coşkusu içerisinde göndermektedir. Bugün burada silah altına alınmaları mümkün olmayan fakat yüreği askerlik yapma arzusuyla dolu olan arkadaşlarımızın bu kutsal görevi sembolik olarak yerine getirmelerini sağlamak amacıyla toplandık. Vatandaşların görevlerinin en yücesi, en kutsalı olan, hiçbir karşılık beklenmeden yapılan ve gerektiğine vatan uğrana can feda edilen askerlik hizmetini bir günde olsa icra etme şerefine ulaştınız. Türk milletinin gücünü bir kez daha burada hem bizlere hem de ailelerine gösterdiniz. Bu anlamlı programda başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, tüm şehitlerimizin aziz hatıralarını saygıyla anıyoruz. Kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.”

YEMİN ETTİLER

Konuşmaların ardından 130 engelli genç yemin ederek asker olmanın heyecanını ve sevincini yaşadı. Silah ve bayrak tutarak yemin eden engelli gençlerin asker olma mutlulukları gözlerinden okunurken, töreni izleyen aileleri de hem duygulandı hem de gururlandı. Asker olmanın sevincini yaşayan Serdar Sönmez, oldukça mutlu olduğunu söyledi. “Asker olma hayalim vardı” diyen Sönmez, hayalini gerçekleştirdiğini belirterek, “Çok mutluyum. İstiklal Marşı’nı çok seviyorum. Burada İstiklal Marşı da okuduk. Çok sevindim” dedi. Baba Mevlüt Sönmez de iki oğlunun da engelli olduğunun bilgisini verdi. Oğlunun asker olmasının kendilerini çok mutlu ettiğini dile getiren baba Sönmez, “Organizasyonu yapanlara çok teşekkür ediyoruz. Duygusal olarak bu tür organizasyonlar bakış açılarını değiştiriyor. Daha motive, kişilerle olan iletişimlerinde bir adım daha kendilerini önde hissediyorlar” ifadelerini kullandı. 

‘DUYGULARIMIZ KARMAKARIŞIK’ 

Asker olmanın sevincini yaşayan İlker Birşan da, “Asker olmak çok güzel bir duygu. Oldukça keyif aldım. Hep askerlik hayali kuruyordum. Asker olmak, asker elbisesi giymek çok güzel bir duygu. Çok mutlu oldum” ifadeleriyle sevincini paylaştı. Baba Mehmet Emin Birşan ise duygularının karmakarışık olduğunu belirterek şöyle devam etti, “Çok mutluyuz. Oğlum 1 günde olsa askerlik yaptı. Buradaki komutanlara, yetkililere çok teşekkür ediyorum. Çok mutluyuz bugün. Çocuğum çok mutlu oldu. Askerde kalmayı istiyor neredeyse. Ailecek buraya geldik.”

HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİLER

Yemin törenini ardından engelli gençler ve ailelerine Kuger tipi helikopter, Savaş uçakları ve Havadan İhbar ve Kontrol (HİK) Uçağı sergilenerek tanıtımı yapıldı. Aileleriyle birlikte uçaklarla, helikopterle ve komutanlarla hatıra fotoğrafları çektiren engelli gençler, unutulmaz anlar yaşadılar. Oldukça renkli geçen programa; 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hv. Plt. Tuğg. Fidan Yüksel, Konya Baro Başkanı Av. Mustafa Aladağ, Konya İl Jandarma Komutanı Alb. İsmet Cansaran, MİT Bölge Başkanı Mehmet Akbaş, Hv. Svn. Okl. veEğt. Mer. Kom. Alb. Mehmet Yüksel Doğan, Asker Alma Bölge Başkanı Alb. Birol Durmuş, 3. Ana Jet Üs Kurmay Başkanı Alb. Birol Şıklar, A Tipi Merkez Komutanı Alb. Mehmet Bahadır Göksulu, TSK KBRN Okl. veEğt. Mrk. K. Alb. Bülent Tanrıverdi ve yemin eden engelli askerlerin aileleri katıldı. Program toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi. 

ABDULLAH AKİF SOLAK 

Editör: TE Bilişim