Konya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kullanılan arsanın Büyükşehir Belediyesine devrine ilişkin “Eski Hava Hastanesi Devir Protokolü İmza Töreni” Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın katılımıyla gerçekleşti. Bakan Koca, çeşitli ziyaretler kapsamında geldiği Konya'da İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kullanılan arsanın Büyükşehir Belediyesine devrine ilişkin “Eski Hava Hastanesi Devir Protokolü İmza Töreni”ne katıldı.

Sağlık hizmetleri anlamında son dönemde 53 sağlık tesisi kazandırıldığını belirten Bakan Fahrettin Koca, “Son 16 yıllık gelişmede kalkınmasını takip etmekten büyük keyif aldığım Konyamıza belediyeciliğin ve bundan sonra yapılacak yeni projelerin ilk adımını atacağımız törende Konyalılarla aynı havaya teneffüs etmekten dolayı mutluyum. Konyamıza bu süre içerisinde 31 tane de hastane binası yaptık. Toplam yatak sayısını 4 bin 174’ten, 7 bin 686 çıkarttık. Burada özellikle ilçe hastanelerimizin de birçoğunu tamamladık. Hüyük ve Beyşehir ilçemizde iki hastanemizin açılışını gerçekleştireceğiz. Bunun dışında devam eden 10 tane sağlık tesisimizin inşaatı devam ediyor. Yeni dönemde özellikle sağlık alanında hedef olarak 81 milyon vatandaşımıza hakkaniyetli, kaliteli, nitelikli ve sürdürülebilir sağlık hizmetini vermeyi kendimize hedef olarak görüyoruz. Konya’da inşası devam eden şehir hastanemizin toplam yatak kapasitesi bin 250. Biz şehir hastanelerini önümüzdeki dönemde sadece büyüklükleriyle değil, fonksiyonel yapısıyla da farklılık gösteren hastaneler olarak konumlandırmak istiyoruz. Şehir hastanelerimiz bundan sonraki süreçte üniversitelerle ile işbirliği içerisinde eğitim ve araştırmanında yapıldığı hastaneler olacak. Şehir hastanelerimiz sağlık turizmiyle de önemli bir karşılığı olacak. Bu sebeple özellikle Konya’mızdaki şehir hastanemiz sağlık turizminde de önemli bir üs olacak” ifadelerini kullandı.

‘GÖNÜL SULTANLARINA YAKIŞIR MEKANLAR HAZIRLANIYOR’

Bakan Koca, “Daha öncesinde askeri hastane olarak kullanılan ve sonrasında bakanlığımıza bağlanan yer ile ilgili, Büyükşehir belediye başkanı Uğur İbrahim Altay bir projeleri olduğunu söyledi. Bu bölgeyi Sadrettin Konevi Hazretlerine dair bir çevre düzenlemesi ve yapının inşa edilmesiyle ilgili projesini bize açıkladığında, bu bölgeyi kendilerine devredebileceğimizi söyledik. Buradaki binaların tasfiyesi ve çevre düzenlemesiyle türbeye hizmet edebilecek tesisler inşa ederek hemşerilerimizin ve misafirlerimizin hizmetine sunulacak. Konyamızın çok önemli gönül sultanlarının manevi ev sahipliğinde onlara yakışır mekanlar hazırlayıp, onlara layık olmaya çalışmak bizim için çok önemli. Bu çalışmalarımızdan birini daha imzaladığımız protokolle gerçekleştirmiş olacağız” şeklinde konuştu. Yeni Zelanda‘da yaşanan İslamofobik saldırıyı kınadığını ifade eden Koca, “Bugün cenazesine katıldığımız Furkan kardeşimize Allahtan rahmet diliyorum” diye konuştu. 

‘SÖYLEDİKLERİMİZİ YERİNE GETİRMENİN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ’

Programda konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da, “AK Parti belediyeciliği sadece söylemek değil her zaman icraatın olduğu bir belediyecilik anlayışıdır. Biz de söylediklerimizi bir bir yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu dönem Konya’mız çok şanslı. Hükümetimizi çok güçlü bir temsilcimiz var. Sayın Bakanlıklarımız hem kendi bakanlıklarıyla ilgili konularda hem de diğer konularda her projemizin arkasında ve destekçileri. Bugün de önemli bir projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Hepimizin askeri hastane olarak bildiği ama 15 Temmuz sürecinden sonra bakanlığımıza devredilen ve şuanda da bir miktar hastane ve il sağlık müdürlüğü olarak da kullanılan binanın Büyükşehir Belediyemize, vasıtasıyla devriyle ilgili bir protokol gerçekleştirmiş olacağız” dedi.

‘PROTOKOL KONYA’NIN ÖNÜNÜ AÇIYOR’

Son 20 gün içerisinde Konya’da yapılan üçüncü protokolün imzalandığını vurgulayan Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak ise, “Bu protokülünün hepsi Konya’nın önünü açan, ufkunu genişleten, tarihimizi açığa çıkartan, ticaretimizin daha verimli yapılması ve vatandaşlarımızın daha güzel ortamlarda yaşaması için ileriye dönük adımları içeriyor. Bu projede emeği geçen bakanlarımıza teşekkürlerimi iletiyorum. İnşallah bu proje, yeşil alanları ile birlikte kısa zamanda hayata geçer” şeklinde konuştu.

FATİH TALAYHAN

Editör: TE Bilişim