Selçuklu ve Meram Belediyesi tarafından kazandıran hasta ve hasta yakınları konuk evleri tam not alıyor. Meram Belediyesi tarafından hasta ve hasta yakınları için otel konforunda inşa edilen Tenzile Ana Hasta Konukevi, şehir dışından gelerek N.E.Ü. Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi gören hastaların yakınlarına ücretsiz olarak hizmet veriyor. Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi yakınına inşa edilen ve ücretsiz olarak şehir dışından gelen hasta yakınlarının konakladığı tesis, 42 odası ile 84 kişiye hizmet veriyor.

‘KÖTÜ GÜNLERİNDE VATANDAŞLARIMIZIN YANINDA OLUYORUZ’

Meram Belediyesi'nin hizmete açtığı Tenzile Ana Hasta Konukevi'nde tedavi maksadıyla Konya'ya civar il ve ilçelerden gelen hastaların yakınları misafir ediliyor. Böylece, vatandaşların gibi kötü günlerinde destek olunuyor. Tesiste konaklayan ve ağırlıklı olarak şehir dışından gelen vatandaşlar ise, sunulan hizmetten memnun kaldıklarını ifade ediyorlar.

SELÇUKLU BELEDİYESİ ‘UMUT EVİ’ UMUT OLUYOR

Selçuklu Belediyesi tarafından 2010 yılında hizmete açılan Umut Evi, kanser hastaları ve ailelerini ev konforunda ağırlamaya devam ediyor. Selçuklu'ya kazandırdığı birçok prestijli proje ile şehre katma değer sağlayan Selçuklu Belediyesi, sağlık alanında dev projelerle ilçeye hizmet ediyor. Şehir dışından tedavi amaçlı Konya'ya gelen misafirleri de unutmayan Selçuklu Belediyesi, Umut Evi'nde kanserli hastaları ve ailelerini ağırlıyor. 2 bin metrekare alana sahip 45 metrekarelik 32 odadan oluşan tesis, Konya dışından gelen kanserli hasta ve yakınları için ücretsiz hizmet veriyor. Umut Evi bünyesinde yiyecek, barınma ve sosyal ihtiyaçları karşılanan hastalara aynı zamanda uzmanlar tarafından psikolojik destek de veriliyor. Yılda ortalama 300 hasta ve refakatçisini ağırlayan Umut Evi'nde, kanser hastaları tedavi gördükleri hastanelere ücretsiz taşınıyor. Düzenlenen çeşitli etkinliklerle hasta ve refakatçilerine moral veriliyor.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim