Meram Belediyesi, Nisan ayında larva mücadelesiyle başlanılan süreç uçkun mücadelesi ile devam ediyor. Bu amaçla tüm mahalleleri 7 ile 10 gün arasında ilaçlayacak olan Meram Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü 6 ayrı ekiple, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ise 3 ekiple ilaçlama çalışmalarına katkı sunuyor. Konya Büyükşehir Belediyesi de ilaçlama çalışmalarında Meram Belediyesine iki araçla destek veriyor.

İlaçlama çalışmaları hakkında bir açıklama yapan Meram Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, haşereyle mücadele çalışmalarını, Sağlık Bakanlığınca yayınlanan ‘Biyosidal Ürünlerin Kullanım Usul ve Esasları Hakkındaki Yönetmelik’ çerçevesinde yürütüldüğünü belirtti. Açıklamada ayrıca, “Larva mücadelesine 1 adet pülverizatör cihaz ile haşerelerin üreme alanları olan yerlere uygun aralıklarla larva ilacı uygulanmaktadır. Uçkun mücadelesinde (karasinek, sivrisinek vb) ise 6 adet ULV cihazı ile, günlük olarak sabah 06.00 –10.00 ve akşam ise 18.00–22.00 saatleri arasında iki vardiya şeklinde yürütülmektedir. İlçemizin tüm mahalle, cadde ve sokaklarında periyodik olarak 7 - 10 günlük aralıklarla ilaçlama yapılacaktır. Bu çalışmalara ekim ayı sonuna kadar devam edilecek ve ortalama 2000 litre biyosidal ürün ile 200 litre larvasit ürün tekniğine uygun olarak kullanılacaktır” denildi. Mart ayında ilçe sınırları içindeki tüm cadde, sokak, park ve yeşil alanlarda gövde ilaçlama çalışmaları gerçekleştiren Meram Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri de, 1 Nisan-15 Mayıs tarihleri arasında yabani ot ilaçlama çalışmaları yürütüyor. Ekipler ayrıca, 15 Mayıs – 30 Ağustos tarihleri arasında ise zararlı haşerelere karşı ilaçlama çalışması gerçekleştirecek.

‘TÜM MAHALLELER EN ÜCRA NOKTASINA KADAR PERİYODİK OLARAK İLAÇLANIYOR’

Meramlıların sağlıklı, rahat ve huzur içinde bir yaz mevsimi geçirmeleri için tüm önlemlerin alındığını ve çalışmaların hızlı bir şekilde yürütüldüğünü ifade eden Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, havaların ısınmasıyla birlikte tüm mahalle, cadde ve sokaklarda yoğun bir ilaçlama çalışmaları başlattıklarının altını çizdi. Haşerelerin üreme kaynaklarının da titizlikle ilaçlandığını söyleyen Başkan Mustafa Kavuş, “Parklar, çocuk oyun alanları, yol kenarları ve diğer ağaçlandırma sahalarındaki ağaçlar ile yeşil alanlarda üreyen haşerelerin ağaçlara ve mahalle sakinlerimize zarar vermemesi için çaba sarf ediliyor. Ekiplerimiz ayrıca, ilçe genelindeki çöp bidonları, konteynırlar, pazar yerleri, temizlik hizmetlerinde kullanılan çöp toplama araçlarını da ilaçlamakta ve dezenfekte etmektedirler. Ayrıca bu önemli çalışmalarımızda bize desteklerini esirgemeyen Konya Büyükşehir Belediyesi ve Başkanı Uğur İbrahim Altay’a teşekkür ediyorum. Bu çalışmalarımızı, 69 mahallemizin tamamında sezon boyunca periyodik bir şekilde sürdürerek, vatandaşlarımızın rahat ve sağlıklı bir yaz mevsimi geçirmesi noktasında hassasiyet göstereceğiz.” diye konuştu.

VATANDAŞLARA ÖNEMLİ UYARI!

Öte yandan haşere ile ilgili şikayetlerin Meram Belediyesinin 444 3 042 numaralı telefonuna iletilebileceği bildirildi. Yapılan açıklamada ayrıca, vatandaşların özellikle çocukların, hasta ve yaşlıların ilaçların olumsuz etkilerine maruz kalmamaları için ilaçlama araçlarına çok yaklaşmamaları, kapı ve pencerelerini kapatmaları, gerekli itinayı göstermeleri hususunda uyarı yapıldı.

HABER MERKEZİ